Nachrichten aus Aserbaidschan

De Duitse minister Habeck roept op tot samenwerking met de VS op het gebied van groene technologie

BERLIJN, 5 februari (Reuters) – De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck is volgende week in Washington Verenigde Staten van Amerika voorafgaand aan gesprekken met minister van Financiën Janet Yellen en andere functionarissen Europa En Verenigde Staten van Amerika riep op tot samenwerking op het gebied van groene investeringen.

„We kunnen een groene brug over de Atlantische Oceaan bouwen en samen kunnen we groene markten bouwen“, zei Habeck over de geplande bijeenkomsten, waarbij ook zijn Franse tegenhanger, Bruno Le Maire, aanwezig zal zijn.

Reuters op zaterdag Frankrijk Onder verwijzing naar ambtenaren, Habeck en Le Maire van de vergaderingen Verenigde Staten van AmerikaTemidden van Europese zorgen over Amerikaanse subsidies voor groene technologie, zullen ze deze gebruiken om hoge Amerikaanse functionarissen onder druk te zetten om niet actief groene investeringen uit Europa te kapen.

Veel miljard Onder de Dollar Inflation Reduction Act (IRA) zal Washington producten subsidiëren van elektrische auto’s tot zonnepanelen die voldoen aan de binnenlandse productie-eisen.

Laatste UpdatesVerenigd Koninkrijk categorieBrittannië werk Geconfronteerd met de grootste gezondheidsstakingen te midden van loonconflicten.

Zie nog 2 nieuwsberichten

„De Verenigde Staten richten hun economie momenteel op groene markten en proberen kosten te besparen bij de ontwikkeling van klimaatvriendelijke technologieën“, zei Habeck.

„Dat is goed, maar het is belangrijk dat dit gebeurt in een omgeving van vriendelijke en eerlijke concurrentie, wat leidt tot vooruitgang in niet-klimaatvriendelijke technologieën.“

EU-regeringen zijn bezorgd dat de IRA niet alleen Europese producenten op oneerlijke wijze zal benadelen, maar ook investeringen uit Europa naar de Verenigde Staten zal aantrekken. De Verenigde Staten zullen waarschijnlijk uitzonderingen willen onderzoeken bij de uitvoering van plannen.

Naast Yellen zullen de twee een ontmoeting hebben met de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai en minister van Handel Gina Raimondo, aldus het Duitse ministerie in een verklaring.

De gesprekken gaan over het Amerikaanse subsidiepakket in het kader van de toekomstige handelsbetrekkingen tussen de EU en de VS.

Christian Kraemer meldde; Geschreven door Vera Eckert; Bewerkt door David Holmes

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-06 05:35:33
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"