Nachrichten aus Aserbaidschan

Equinor streeft naar uitbreiding SSE offshore Doggersbank Windpark |

OSLO, 6 februari (Reuters) – Het Noorse Equinor (EQNR.OL) en het Britse SSE Renewables (SSE.L) zijn in het VK. Bank Zij overwegen het offshore-project Windpark uit te breiden naar 1,32 gigawatt (GW). Hij zei maandag.

Bedrijven zeiden dat ze overwegen om de vierde trap op het net aan te sluiten of te gebruiken als eigen bron voor de productie van waterstof.

“Een tweede optie die door de ontwikkelaars wordt overwogen, is om elektriciteit opgewekt door offshore wind te gebruiken om groene waterstof te produceren in een speciale elektrolysefabriek in de Humber-regio”, zeiden ze.

Bekend als A, B en C en ligt 130 kilometer uit de kust van Yorkshire, de Dogger Bank Op dit moment zijn de eerste drie fasen van het Windpark in ontwikkeling, met een totale capaciteit van 3,6 GW ofwel 6 miljoen GW. Brittannië Het is voldoende om uw huis van elektriciteit te voorzien. .

Waterstof kan worden geproduceerd door watermoleculen te splitsen met behulp van elektriciteit of elektrolyse. In tegenstelling tot het produceren van waterstof uit aardgas, stoot deze methode geen kooldioxide uit, maar is over het algemeen duurder.

Recente updatesCategorieMarktenOlie stijgt in scherpe handel, anticiperend op vraag uit ChinaAanbevolen artikelExploratie en productieCategorie zegt Sechin uit Rusland Europa bepaalt niet langer de prijs van de Oeral, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Equinor en SSE Renewables elk aanbod dogger Bank D bezit 50% van de ontwikkeling, Equinor en SSE bezitten 40% van de eerste drie fasen, terwijl Vaargroenn, Eni’s (ENI.MI) Noorse offshore windonderneming, eigenaar is van het resterende belang. 20% aandelen.

Door Nerijus Adomaitis rapport; Bewerkt door Victoria Klesty en Bernadette Baum.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-06 23:18:21
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"