Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïense teams proberen na de brand de elektriciteit in Odessa te herstellen

LVIV, Oekraïne5 februari (Reuters) – Oekraïne President Vladimir Zelenski In de haven van Odessa aan de Zwarte Zee, waar de brand op zondag honderdduizenden mensen zonder stroom heeft gezet, werkten reparatieteams dag en nacht om elektrische systemen te herstellen.

Een grote stroomstoring – ook al was het gerelateerd aan brand – Rusland Sinds oktober gericht op het aanvallen van energie-infrastructuur als onderdeel van de interventie in Oekraïne Oekraïne Het is een van de vele gebeurtenissen die het elektriciteitsnet raken.

„Reparatiewerkzaamheden gaan dag en nacht door. Op dit moment is de situatie zodanig dat honderdduizenden mensen in de regio Odessa zonder elektriciteit zitten“, – Zelenski Dat zei hij die avond in een videoboodschap.

Zelenski gezegd Oekraïne Dergelijke verstoringen „hadden niet kunnen plaatsvinden“ in de Russische steden voordat ze binnen enkele weken de Russische elektriciteitscentrales begonnen aan te vallen, sommige met tientallen raketten tegelijk.

Laatste updatesEuropese categorieItalië waarschuwt voor hackers die zich richten op bekende serverkwetsbaarheid, uitgelicht artikelEuropese categorieOekraïense minister van defensie in oorlogstijd verandering vervangen zal doen, zegt senior parlementslid, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Zelensky zei niet hoe lang de reparatie zou duren, maar Oekraïense functionarissen zeiden eerder dat het weken zou kunnen duren.

Het rapport opgesteld door Ron Popeski en Nick Starkov; Onder redactie van Lisa Shumaker

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-06 06:06:51
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"