Nachrichten aus Aserbaidschan

“Mediawet” moet worden herzien

Dat meent de organisatie wet gerechtvaardigde schendingen van journalisten

Vorig jaar deze keer in Azerbeidzjanover de media” nieuw wet in werking getreden.

Verslaggevers Zonder Grenzen“de organisatie (RSF) noemt het”Azerbeidzjan triest jubileum voor genaamd.

De organisatie stelt op haar Twitter-account dat er een jaar is verstreken sinds de goedkeuring van een nieuwe wet die de controle over de mediasector versterkt en schendingen van journalisten legitimeert.

RSF Azerbeidzjan Hij vroeg zijn regering om de wet te herzien.

in Azerbeidzjan eind 2021over de mediaWet Het werd besproken en aanvaard in de Turkse Grote Nationale Vergadering.

De wet is in februari 2022 in werking getreden, met goedkeuring van de president van het land.

Nieuwe media en journalistenrecht eenheid Het creëert een register.

De regels voor het bijhouden van gegevens zijn goedgekeurd bij presidentieel besluit van 26 september 2022.

De onafhankelijke journalisten en media-experts van het land “over de media“De goedkeuring van de wet en de implementatie van de bepalingen met betrekking tot de oprichting van het Mediaregister zijn in strijd met de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid.

Zelfs voordat de wet werd aangenomen en geratificeerd, spraken onafhankelijke journalisten minstens twee keer hun verzet tegen de wet uit. Nationaal voor het parlement protest een actie georganiseerd.

De kwestie kwam een ​​paar weken geleden opnieuw aan de orde. Aanleiding is de verklaring van Ahmet Ismayilov, uitvoerend directeur van het Media Development Agency. is geweest.

Ahmet Ismayilov, foto: Azertac

In de genoemde verklaring werd het aantal mediastructuren bekend gemaakt dat zich de afgelopen twee maanden heeft aangemeld voor registratie in het Mediaregister. 20is groter dan 0.

Bijna 160 journalisten kregen een positieve reactie, de sollicitaties van anderen worden beoordeeld: “Ook de sollicitaties van zo’n 180 journalisten werden geaccepteerd.”

Met betrekking tot degenen die het medialogboek niet onderzoeken, verklaarde Ahmet İsmayilov dat deze media voor de rechtbank zullen worden gebracht en zei: “Aan het einde van de in de wet gespecificeerde periode van zes maanden zullen we de kwestie over hen bespreken. rechtbank We zullen het voor u verhogen. En de beslissing om door te gaan of niet rechtbank zal geven.”

Overheidsmedia beschreven de campagne van de onafhankelijke journalisten als “laster”.

De reden voor het lanceren van een dergelijke campagne na de gebeurtenissen in Iran wordt in twijfel getrokken in materialen die in opdracht van verschillende media lijken te zijn gemaakt.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"