Nachrichten aus Aserbaidschan

Credit Suisse-investeerder verliest vertrouwen in cashflowbeheer |

Zürich, 10 Februari (Reuters) – Een van de senior investeringsmanagers van Duitsland vertelde vrijdag aan Reuters dat hij het vertrouwen van investeerders verloor nadat het senior management van Credit Suisse (CSGN.S) ontdekte dat de uitstroom van contanten aanhield ondanks dat ze zeiden dat ze gestabiliseerd waren.

367 miljard euro (391,77) miljard dollar) activa, zei Deka Investment bezorgd te zijn dat investeerders geld zouden blijven opnemen bij de op een na grootste bank van Zwitserland.

“De constante exits zijn eng”, zegt Andreas Thomae, Deka’s corporate governance-specialist. “Dit moet absoluut veranderen.”

Thomae zei dat beleggers vooral teleurgesteld waren over de aanhoudende terugval nadat Ulrich Koerner, CEO van Credit Suisse, en voorzitter Axel Lehmann zeiden dat de situatie stabiliseerde.

“Toen kwamen we erachter dat de beklimmingen vertraagden maar doorgingen”, vertelde Thomae aan Reuters. “Helaas heeft het topmanagement van het bedrijf daardoor het vertrouwen van investeerders verloren.”

Recente updatesFinanciële categorieRobinhood wint 2021 IPO-rechtszaak, geïllustreerd artikel Future of Money Category Explainer: Wat is ‘Stake’, het cryptocurrency-experiment waarop toezichthouders zich richten?, afbeeldingsartikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Volgens gegevens van Refinitiv heeft Deka, eigendom van de Duitse niet-beursgenoteerde spaarbanken, een belang van 0,02% in Credit Suisse. De investering is voornamelijk in de vorm van geïndexeerde fondsen.

De aandelen van Credit Suisse herstelden zich op vrijdag met ongeveer 4% na een verlies van bijna 15% op donderdag, omdat aandeelhouders vreesden voor resultaten die door één aandeelhouder als “rampzalig” werden omschreven.

Bank ook 110 in het vierde kwartaal miljard Meer dan Zwitserse franken in het buitenland bron van geld zag een sterke versnelling in output, hoewel het beeld verbeterde.

Bank Vontobel-analist Andreas Venditti zei dat er nog veel vragen openstaan, wat leidt tot onzekerheid bij beleggers.

“Hoe snel zal CS herstellen van de enorme schade die het vorig jaar heeft aangericht? “De markt maakt zich nog steeds zorgen over hoe het risico/rendementsprofiel van New Credit Suisse eruit zal zien”, aldus Venditti.

In een ander teken van marktonzekerheid stegen de kosten voor het verzekeren van Credit Suisse-schuld op vrijdag met 24 basispunten (bp) en sloten op donderdag af op 320 basispunten, volgens gegevens van S&P Global Market Intelligence.

Ratingbureaus zeiden dat de herstructurering van Credit Suisse “enig momentum” heeft gekregen, inclusief desinvestering van niet-kernactiva en kostenbesparingen, maar in de toekomst aanzienlijke risico’s loopt.

Fitch, dat een negatieve kijk op de bank heeft, zei dat de ratings van Credit Suisse ook onder druk zouden komen te staan ​​als de vermogensbeheerfranchise langdurige verliezen lijdt.

Fitch zei dat het beheerde vermogen van de bank zou moeten herstellen, maar dat hij het zich niet kan veroorloven om het herstructureringsplan stop te zetten of de financiële prestaties verder te verzwakken.

Met een rating van Credit Suisse twee stappen hoger, verwacht Moody’s dat de geldschieter in 2023 grotere verliezen zal boeken als gevolg van verminderde inkomstenstromen en herstructureringskosten.

Het bureau verwacht gematigde verliezen in 2024 voordat de bank in 2025 terugkeert naar een bescheiden winstgevendheid.

Moody’s zei vrijdag dat het ommekeerplan van Credit Suisse, dat tot doel heeft de focus te verleggen van investeringsbankieren naar minder volatiel vermogensbeheer, “belangrijk is vanwege de reikwijdte en complexiteit”. toepassen brengt een risico met zich mee.

Het plan kan echter op de lange termijn positief zijn en aanzienlijk risicovrij zijn. vrij“Het zou kunnen leiden tot een efficiëntere en vereenvoudigde bank.”

($ 1 = 0,9368 euro)

Rapportage, Oliver Hirt en John Revill Bewerking, Louise Heavens

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-10 23:12:31
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"