Nachrichten aus Aserbaidschan

Amerikaanse bedrijven moeten worden gewaarschuwd directe Russische sancties niet te omzeilen

WASHINGTON, 17 februari (Reuters) – Verenigde Staten van Amerika Wally Adeyemo, adjunct-secretaris van Financiën, Washington Rusland Het werd opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne in een tijd dat Rusland zijn economie verder probeerde te onderdrukken. Verenigde Staten van Amerika zal bedrijven direct waarschuwen om sancties niet te vermijden.

In een gesprek met Reuters aan de vooravond van de eerste verjaardag van de Russische invasie van zijn buurland op 24 februari, zei Adeyemo Verenigde Arabische Emiraten: Iraans, Kalkoen en nam nota van specifieke zorgen over het ontwijken van sancties door landen die dicht bij Rusland staan.

“We gaan rechtstreeks naar hun bedrijf en maken hen duidelijk dat je een keuze hebt”, zei Adeyemo.

“Je kunt doorgaan met het werk dat Rusland ten goede komt en hen financiële steun geven, maar dan Europa economie, Verenigde Staten van Amerika economie en de Brittannië je loopt het risico de toegang tot de economie te verliezen – het is jouw keuze. We zijn klaar om deze maatregelen te nemen, “zei hij.

Laatste updatesVerenigde StatenCategorieVijf voormalige Memphis-officieren pleiten niet schuldig aan het doodslaan van Tire Nichols video Artikel met categorie VideoVerenigde StatenWitte Huis verdedigt reactie op treinontsporing in Ohio

Zie nog 2 nieuwsberichten

inclusief de Verenigde Staten en hun bondgenoten Europa Eenheid en Groot Brittannië, Oekraïne heeft Rusland na zijn invasie sancties opgelegd en is sindsdien zijn druk blijven opvoeren. Een van de doelen van de sancties van Washington Rusland President Vladimir Poetinfinanciële sector en oligarchen.

Adeyemo zei dat de strijd tegen het omzeilen van sancties door het gebruik van sancties, exportcontroles en andere methoden zowel commercieel als commercieel gericht is. leger Hij zei dat hij zich zou concentreren op het produceren van toegepaste producten, constructieproducten en producten voor tweeërlei gebruik.

“Voor de meeste van deze bedrijven, voor de meeste van deze mensen, is het een heel gemakkelijke keuze”, zei Adeyemo.

Adeyemo, Washington en de Verenigde Staten, geweldig Brittannië, Europa en zal contact opnemen met banken in Japan en hen vragen hun klanten te waarschuwen dat ze de toegang tot financiële instellingen kunnen verliezen als blijkt dat ze Amerikaanse sancties ontwijken.

Opmerkingen Rusland Het is een van de tekenen dat de economie niet zo hard is getroffen als verwacht door westerse sancties.

Het Internationaal Monetair Fonds schatte vorige maand dat de Russische economie in 2023 met 0,3% zal groeien, na een krimp met 2,2% in 2022. In april gaat het aanvankelijk uit van een daling van 8,5% in 2022 en van 2,3% dit jaar.

DE AFVAL VAN DE ECONOMIE

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei vorige week dat de VS zich de komende maanden zullen concentreren op het optreden tegen tussenpersonen en leveranciers uit derde landen die Rusland helpen westerse sancties te omzeilen.

Brian Nelson, de hoogste handhavingsfunctionaris van het ministerie van Financiën, op 1 januari. Kalkoen en naar de Verenigde Arabische Emiraten reis waarschuwde dat landen en bedrijven de toegang tot de G7-markten zouden kunnen verliezen als ze zaken doen met entiteiten die onderworpen zijn aan Amerikaanse beperkingen.

Adeyemo merkte op dat toen Washington Rusland begon te straffen met sancties, hij niet verwachtte dat de reactie van internationale bedrijven op de oorlog sterk zou zijn. Te midden van telefoontjes van belanghebbenden en zorgen over de risico’s van zakendoen in het land, hebben bedrijven zich teruggetrokken uit Rusland, zelfs in niet-gesanctioneerde sectoren.

Echter, de VS Europeese Unie en andere sancties en exportcontroles speelden een sleutelrol bij het proberen Rusland ter verantwoording te roepen. “De Russische economie is heel klein in vergelijking met onze coalitie en krimpt door de maatregelen die we hebben genomen.”

Minister Edward Fishman, die tijdens de Barack Obama-periode op het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de sancties tegen Rusland werkte, zei dat hoewel de dreiging van sancties de Russische president Vladimir Poetin niet kon afschrikken, de maatregelen de Russische economie en Rusland zouden beïnvloeden. leger Helpt u uw potentieel te overtreffen.

“Ik denk dat ze elementen van succes hadden, maar ik zou niet zeggen dat ze zegevierend waren”, zei Fishman, die nu professor is aan de Columbia University, eraan toevoegend dat de grootste prestatie de eenheid tussen de Verenigde Staten was. en zijn bondgenoten proberen zich op Rusland te richten.

Rapportage door Daphne Psaledakis en Andrea Shalal Bewerking door Michelle Nichols en Diane Craft

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-18 01:21:42
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"