Nachrichten aus Aserbaidschan

Blinken zegt dat de Verenigde Staten het door de aardbeving getroffen Turkije „zolang als nodig“ zullen steunen.

ANKARA, 20 Februari (Reuters) – Verenigde Staten van Amerika „Hoeveel“ zal minister van Buitenlandse Zaken Antoni Turkije steunen na verwoestende aardbevingen? Knipperen zei hij maandag, terwijl zijn Turkse tegenhanger zei dat het niet nodig is te wachten op een ramp. relaties verbeteren.

Knipperen De reddingspogingen werden zondag gestaakt, twee weken na de ergste ramp in de moderne geschiedenis van het land. aardbeving Hij sprak na een bezoek aan de regio. aardbevingen Kalkoen en doodde meer dan 46.000 mensen in het noordwesten van Syrië.

Knipperen Minister van Buitenlandse Zaken in Ankara Cavusoglu werd geboren Tijdens een gezamenlijke persconferentie zei hij:Verenigde Staten van Amerika En Kalkoen „We zijn het niet over alles eens, maar het is een langdurige samenwerking.“

Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten gezegd Kalkoen Het totale bedrag aan humanitaire hulp dat door de Verenigde Staten is verstrekt ter ondersteuning van de strijd tegen de aardbeving in Syrië bedroeg $ 185 miljoen.

NAVO De betrekkingen tussen de geallieerden zijn gespannen sinds Ankara in 2019 raketafweersystemen van Rusland kocht.

Laatste UpdatesMidden-Oosten categorieparlement rechtbank Israël in rep en roer, dat de eerste lezing van zijn hervormingen zal maken, fotoartikel WereldcategorieTurkije Rusland exporteert geen goederen voor oorlogsdoeleinden – Minister van Buitenlandse Zaken, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Çavuşoğlu vertelde verslaggevers dat de VS F-16 gevechtsvliegtuigen als doelwit hadden 20 miljard Hij zei dat hij de dollardeal met Blinken had besproken en dat Turkije de Amerikaanse regering had gevraagd om een ​​officiële kennisgeving naar het Congres te sturen voor de F-16’s.

Hij voegde eraan toe dat Ankara steun van het Congres verwacht voor de uitvoering van de overeenkomst.

Çavuşoğlu, die bij Blinken was, zei dat het voor Turkije niet mogelijk was om F-16 straaljagers te kopen onder de aanvankelijke voorwaarden, en dat hij geloofde dat het probleem zou worden opgelost als de Amerikaanse leiders een vastberaden standpunt zouden innemen.

Het rapport van Hüseyin Hayatsever, Hümeyra Pamuk en Ezgi Erkoyu; Auteur: Daren Butler en Parisa Hafezi; Onder redactie van Jonathan Spicer

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-20 14:48:03
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"