Nachrichten aus Aserbaidschan

Britse minister van Buitenlandse Zaken voert BBC-belastingonderzoek op, India zegt dat wetten voor iedereen zijn |

NEW DELHI, 1 maart (Reuters) – De Britse minister van Buitenlandse Zaken James tijdens een ontmoeting met zijn tegenhanger op het BBC-kantoor in India in New Delhi op woensdag. belasting Hij bracht de zoekkwestie slim ter sprake, zei de minister tegen Reuters.

Een bron van de Indiase regering zei tegen Agilly: “Alle instellingen die in India actief zijn, maken zich zorgen. wet en het werd categorisch uitgedrukt dat het volledig aan de regels moest voldoen.

Indië vorige maand belasting Autoriteiten doorzochten drie dagen lang de BBC-kantoren in New Delhi en Mumbai, waar de gegevens werden gekopieerd van de digitale apparaten van enkele senior medewerkers.

Smart heeft geen details gedeeld over zijn ontmoeting met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar voorafgaand aan de bijeenkomst van de G20-ministers van Buitenlandse Zaken donderdag.

In een interview met Reuters zei hij: “Ik kan maar beter met hem blijven praten. Ik heb het ter sprake gebracht.”

“Een van de voordelen van zo’n sterke en professionele relatie met dr. Jaishankar is dat ik een aantal van deze gevoelige kwesties ter sprake kan brengen en hij brengt deze gevoelige kwesties inderdaad met mij ter sprake. Ik bracht het met hem ter sprake.

Recente updatesEuropaCategorieWat is er veranderd? Brexit-aanhangers Conservatieven trekken de deal van de Britse premier Sunak in twijfel, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 verhalen

Hij zei echter dat het grootste deel van de bijeenkomst bestond uit positief bilateraal werk.

Het teken van een positieve relatie, zei ze, is dat je “gevoelige en moeilijke onderwerpen kunt bespreken, en dat weerhoudt ons er niet van om te praten over een heel, heel positieve agenda die we allebei hopen te bereiken.”

Op de vraag of er zorgen zijn over burgerlijke vrijheden in India, zei Cleverly: “We willen ervoor zorgen dat de waarden die beide landen hoog in het vaandel hebben staan, behouden blijven. Dat betekent samenwerken aan veel zaken.”

DOCUMENTAIRE PM

In februari werden de kantoren van de BBC doorzocht door de Indiase regering. 20Tijdens de rellen van 2002 Premier Over het leiderschap van Narendra Modi in de westelijke staat Gujarat Brittannië Het incident vond plaats na een boze reactie van de omroep op de documentaire.

Maar de regering zei dat de huiszoekingen niet gingen over de documentaire en in ieder geval over wat er naar de BBC was gestuurd. 10 belasting Hij zei dat hij zich aan de melding had gehouden.

Jaishankar noemde de documentaire vorige week anoniem “politiek andersom” tegen de BBC.

“Je wilt iets doen en zeggen dat je weet dat het gebeurt. 20 Het is de volgende zoektocht naar de waarheid die we op dit moment, een jaar later, besloten te sluiten”, zei hij, eraan toevoegend dat de timing geen toeval was.

Of het verkiezingsseizoen nu in India begint of niet, Jaishankar zei: “Het begon in Londen en New York.

De BBC bleef bij haar rapport voor de documentaire en zei dat het zou samenwerken met de belastingdienst. Ook zonder angst of sympathie rapport Hij zei dat hij niet zou aarzelen om het op te geven en dat hij geen agenda had.

Zoals gerapporteerd door Krishna Kaushik; Bewerkt door YP Rajesh en Alex Richardson

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-02 07:58:25
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"