Nachrichten aus Aserbaidschan

Doorbraak nadert onderzeese stroomverbinding Frankrijk-Spanje – bronnen |

MADRID/PARIJS/STOCKHOLM, 2 maart (Reuters) – Frankrijk Ministers en bronnen uit beide landen zeiden dat Spanje en Spanje deze week een doorbraak zullen aankondigen in de langdurige patstelling over de enorme kosten van de eerste onderzeese elektriciteitsverbinding. Reuters.

De Spaanse minister van Energie Teresa Ribera vertelde eerder aan Reuters dat ze verwacht deze week een definitief akkoord te bereiken over een project dat de interconnectiecapaciteit zal verdubbelen die beide landen zijn overeengekomen om te versnellen te midden van de energiecrisis in Europa vorig jaar, zonder verder in detail te treden.

Sinds het project voor het eerst werd aangekondigd in 2017, zijn de geschatte kosten van de 400 km (250 mijl) kabel die van de noordkust van Spanje via de Golf van Biskaje naar de westkust van Frankrijk loopt, echter bijna verdubbeld tot 3,2. miljard de euro bereikt. (3.42) miljard dollar), volgens een Spaanse bron die bekend is met het onderwerp.

Dit Frankrijk Dit was te wijten aan onverwachte instabiliteit van de zeebodem, die kostbare omleiding en hogere grondstofkosten vereiste.

Laatste UpdatesCategorieNet en InfrastructuurDow en X-energie Verenigde Staten van Amerika Afbeeldingsartikel Opslagcategorie Neft bouwt nucleaire testfaciliteit aan de Gulf Coast Prijs:%s daalde als gevolg van het gewicht van de wereldwijde vraag, geïllustreerde tekst

Zie nog 2 verhalen

Het project is ontworpen om de bestaande transmissiecapaciteit tussen landen te verdubbelen en om Spanje te voorzien van een breder scala aan overvloedige hernieuwbare energie. Europa Het elektriciteitsnet, dat aan belang heeft gewonnen sinds de Russische invasie van Oekraïne, veroorzaakte vorig jaar een energiecrisis in Europa.

Twee bronnen die bekend zijn met de zaak zeiden dat de Franse Energy Regulatory Commission en de Spaanse mededingingswaakhond CNMC het project met het budget op donderdag of vrijdag zouden moeten goedkeuren. Ze hebben de voorwaarden van het contract niet gespecificeerd.

De Franse toezichthouder gaf niet meteen commentaar. De Spaanse CNMC zei alleen dat de onderhandelingen gaande waren.

Spanje is een groeiende producent van hernieuwbare energie die het naar Frankrijk exporteert en wil dat zijn buurland de meeste extra kosten dekt. Dit heeft geleid tot wrijving tussen hen, tussen de bredere spanningen over pijpleidingverbindingen en protectionisme.

Twee bronnen met kennis van de gesprekken zeiden dat de mogelijke kostendelingsovereenkomst controversieel was. politiek Het maakt deel uit van het debat, inclusief de campagne van Frankrijk om nucleaire waterstof te zien als een hernieuwbare hulpbron, waar Spanje tegen is.

Een van hen zei dat toen het project voor het eerst uitkwam, Frankrijk een overschot aan elektriciteit had en het naar Spanje exporteerde, zodat Spanje een deel van de kosten zou dekken. Frankrijk was bereid te betalen, maar nu is de situatie veranderd.

Spaanse bronnen zeiden dat dit zou betekenen dat Frankrijk, wiens kernenergie-industrie het moeilijk heeft, er uiteindelijk mee instemt meer te betalen.

De interconnectie, momenteel onderhevig aan vertragingen, gepland voor 2025 door de Franse RTE en de Spaanse REE-netwerkbeheerders zal de twee landen in staat stellen hun elektriciteitsuitwisselingscapaciteit te verdubbelen tot 5.000 megawatt. 5 miljoen voor woningen.

($ 1 = 0,9369 euro)

Nieuws door Belen Carreño uit Madrid, Benjamin Mallet uit Parijs en Kate Abnett uit Stockholm; In aanvulling rapport América Hernández en Forrest Crellin in Parijs; Geschreven door Andrei Khalip en Aislinn Laing, onder redactie van Marguerita Choy.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-02 11:56:28
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"