Nachrichten aus Aserbaidschan

Lula wijst dividenden van Petrobras af en zegt dat het bedrijf ‘bijna geen investeringen’ heeft |

BRAZILIË, 2 maart (Reuters) – De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva bekritiseerde donderdag de dividendbetalingen van Petroleo Brasileiro SA (PETR4.SA) en zei dat het bedrijf meer zou moeten investeren in de groei van het land.

De opmerkingen van woensdag kwamen nadat het bedrijf een beter dan verwachte stijging van de winst in het vierde kwartaal van 38% rapporteerde in vergelijking met het totaal van vorig jaar van 215,8%. miljard echt (41.48 miljard dollar), zijnde 35,8 voor deze periode miljard kwam toen hij aankondigde dat hij een echt dividend zou uitkeren.

“We kunnen het nieuws van vandaag niet accepteren dat Petrobras dividenden heeft betaald van meer dan 215 miljard reals”, zei Lula tijdens het evenement.

Hij benadrukte dat de oliegigant “de helft” van zijn jaarlijkse dividenden zou moeten investeren in de economische groei van Brazilië, en zei dat het geld zou moeten worden gebruikt voor de scheepvaart en olie van het land.gas Hij zei dat het in de industrie kon worden geïnjecteerd.

De laatste uitbetaling van multimiljardairs kan echter nog steeds worden verlaagd, aangezien de raad van bestuur van Petrobras ook een voorstel voor aandeelhouders goedkeurde om een ​​vierdekwartaaldividend van ongeveer 6,5 miljard reai te behouden om kasreserves voor het bedrijf op te bouwen.

Laatste updatesDuurzame marktenCategoriePlannen groene industrie bij grote energieproducent Noorwegen stuiten op weerstand, galerijartikelGalerijMilieucategorieWereldwijde energiegerelateerde CO2-emissies bereiken recordhoogte in 2022 – IEA, galerijartikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Petrobras overtrof vorig jaar de oliefundamentals in dividenden Minister Waar Jair Bolsonaro verloor van Lula Minister versterkte de schatkist van de regering aan de vooravond van de verkiezingen.

Onder Bolsonaro stuurde de federale overheid, de grootste aandeelhouder van Petrobras, een brief naar het bedrijf en andere staatsbedrijven met het verzoek hun dividenden te verhogen om extra federale uitgaven te financieren.

“Petrobras besloot om 215 miljard reals te doneren aan minderheidsaandeelhouders in plaats van te investeren. Hoeveel was hun investering? Bijna niets!” Lula zei dat de overheid eigenaar is van het bedrijf, ook al ontvangt het een groot bedrag aan dividenden.

($ 1 = 5.2021 reals)

Zoals gerapporteerd door Lisandra Paraguassu; Bewerkt door Anthony Esposito en Andrea Ricci

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-03 01:03:16
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"