Nachrichten aus Aserbaidschan

Het briefje van zijn zus leidde de politie naar maffiabaas Messina Denaro.

ROME, 3 maart (Reuters) – Top maffiabaas Matteo Messina Denaro, politievrouw op vrijdag gevangenisstraf na het doen van rechtbank Volgens documenten werd hij gedeeltelijk betrapt dankzij een handgeschreven briefje dat in het geheim in het huis van zijn zus was gevonden.

De politie van Carabinieri zei in een document van 57 pagina’s dat Rosalia (Rosetta) Messina Denaro, 67, op Sicilië werd vastgehouden op beschuldiging van lidmaatschap van de maffia. gevangenisstraf de beslissing genomen.

Zijn broer, 60, Matteo Messina Denaro, stierf op 16 januari, na 30 jaar op de vlucht te zijn geweest. gevangenisstraf Hij was de meest gezochte man van Italië. Hij werd betrapt voor een privékliniek voor kankerpatiënten in Palermo.

Arrestatiebevel zegt een maand geleden politie Hij vond het briefje aan het voeteneinde van een aluminium stoel in het huis van Rosalia in Castelvetrano, in het westen van Sicilië.

Autoriteiten audities ontworpen om in de stoel te komen, en video ze kwamen hem tegen tijdens een geheime operatie om de opnameapparatuur op te zetten.

Politie Hij maakte een foto van het briefje, dat er in eerste instantie uitzag als een onbegrijpelijke wirwar van woorden, tekens en letters, en waar ze het vonden. vervangen gemaakt. Uit de analyse bleek dat één man zijn gevecht met darmkanker optekende.

Laatste UpdatesCategorie Europa Aangezien de lichamen van slachtoffers van ongevallen in Griekenland beginnen te worden geïdentificeerd omgekomen voor de families van de slachtoffers, artikel met galleryEuropeCategoryAnalysis: Maakt niet uit: EU’s Kosovo-pact verliest zijn glans, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

De Italiaanse autoriteiten hadden al gezegd dat Messina Denaro in de val zat omdat hij in slechte gezondheid verkeerde, maar vrijdag ontdekten ze de bron van een belangrijke tip.

„De historische consequentie van gevangenschap … komt voort uit een onzorgvuldig, zij het geheim, record dat Rosetta bijhield,“ zei hij. rechter schreef in het bevelschrift.

Politie Hij nam aan dat het briefje van een familielid was en concentreerde zich op Matteo nadat hij had bevestigd dat geen enkel familielid soortgelijke kanker had.

Matteo Messina Denaro gebruikte een vals identiteitsbewijs, maar werd ontmaskerd door de politie toen hij hoorde dat de persoon van wie hij de identiteit had gestolen niet in het ziekenhuis was toen uit de gegevens bleek dat hij dat had moeten zijn.

De gangster werd veroordeeld voor een lange lijst van misdaden, waaronder de moord op topaanklagers Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, en een jonge jongen wiens lichaam was opgelost in zuur.

‚LATEN WE GEWELDIG ZIJN‘

Terwijl hij ontsnapte, volgde Denaro van Messina de maffiatraditie om met familieleden en gelieerde ondernemingen te communiceren via „pizzini“, kleine stukjes papier die soms in code zijn geschreven.

Volgens de politie was zijn zus een van de exploitanten van de „pizza’s“, maar volgde ze het advies van zijn broer niet op om ze na gebruik te verbranden.

Ze beweren een belangrijke rol te spelen als penningmeester in de maffiafamilie en zeggen dat hij met Messina Denaro communiceerde onder de codenaam „Fragolone“ of „grote aardbei“.

Zijn huis is versierd met een groot portret van zijn voortvluchtige broer met een politievideo waarop te zien is hoe hij een zonnebril en een tiara draagt.

Rosalia’s echtgenoot, Filippo Guttadauro, is een andere veroordeelde Siciliaanse gangster, en zijn dochter, Lorenza, is de voogd van Matteo Messina Denaro.

Het bevel beschreef haar als een vrouw „wiens oorsprong en tradities volledig orthodox zijn en geïnspireerd door de harde maffiacultuur“.

Rapportage door Alvise Armellini Bewerking door Angus MacSwan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-03 19:01:47
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"