Nachrichten aus Aserbaidschan

Door technologie gefinancierd onderzoek bekritiseert plan om niet-EU-cloudleveranciers uit te sluiten |

BRUSSEL, 6 maart (Reuters) – Amazon ( AMZN.O ), Alphabet’s ( GOOGL.O ) GoogleMicrosoft (MSFT.O) en andere cloudserviceproviders buiten de EU kunnen worden gedeblokkeerd aanbod Welke Europa Het EU-label voor cloudbeveiliging is discriminerend en kan leiden tot vergelding, volgens een onderzoek in opdracht van een technologielobbygroep.

International is in opdracht van de Computer and Communication Industry Association (CCIA). politiek op de economie Europa (ECIPE) Centrumrapport Verenigde Staten van Amerikabenadrukt de groeiende persoonlijke bezorgdheid onder techreuzen over het ontwerpplan van het label. HIJ

Op het spel staat een programma in het certificeringsprogramma van het EU-cyberbeveiligingsagentschap ENISA (EUCS) dat vereist dat cloudserviceproviders een in de EU geregistreerd hoofdkantoor en een wereldwijd hoofdkantoor hebben en clouddiensten exploiteren en klantgegevens opslaan en verwerken in het 27 leden tellende blok. . .

“Volgens mij, politiek Het doel is om buitenlandse leveranciers uit te sluiten, maar het zal natuurlijk ook effectief zijn voor EU-bedrijven die min of meer afhankelijk zijn van cloud computing-diensten, vertelde ECIPE-directeur Matthias Bauer aan Reuters.

Laatste updatesWereldcategorieTikTok verbiedt sommige buitenlandse technologieën Verenigde Staten van Amerika wet een potentieel doelwit in het project – Senator, artikel met galleryGalleryBusinesscategoryTesla Verenigde Staten van Amerika 4% tot 9% korting op Model S- en Model X-prijzen, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 verhalen

“De lidstaten hebben nu ook een cyberbeveiligingsagentschap Europa commissie politiek “Gemotiveerde EUCS zou moeten vragen om afstand te doen van immuniteitsclaims.”

ENISA verwacht feedback van EU-landen en zal “later het programma met de grootst mogelijke overweging van deze feedback indienen en zijn definitieve nominatieplan indienen bij de Europese Commissie”, zei hij.

De EU-beheerder weigerde commentaar te geven op het ECIPE-rapport.

“Het programma moet volledig in overeenstemming zijn met de EU-wetgeving en met de internationale verplichtingen van de EU, inclusief handel”, aldus een woordvoerder van de Commissie.

ECIPE is het cyberbeveiligingslabel van het voorstel voor nieuwe technologieën zoals op internet aangesloten apparaten op het gebied van energie, gezondheid en autonoom rijden. verplicht Hij zei dat het een gevaarlijk precedent zou kunnen scheppen voor elke kennisintensieve industrie.

De denktank zei dat het verbod ook zou kunnen leiden tot vergelding door de handelspartners van de EU.

Foo Yun Chee’s rapport; Georganiseerd door Alexander Smith

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

06-03-2023 10:08:28
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"