Nachrichten aus Aserbaidschan

GE ziet groei in luchtvaartinkomsten uit straalmotoren; aandelen bereikt hoogste niveau sinds 2018 |

CINCINNATI, Ohio, 9 maart (Reuters) – Algemeen Electric Co (GE.N) voorspelt een omzetgroei van minstens twee cijfers tot 2025 in zijn cashgenererende luchtvaartactiviteiten, en verhoogt donderdag zijn belang. 2018het naar niveaus sturen die sindsdien niet meer zijn gezien. .

De aandelen stegen met 6,5% nadat CEO Larry Culp zei dat de recessie “het laatste was waar we aan dachten” op de jaarlijkse beleggersdag van het bedrijf.

De aandelen van het in Boston gevestigde conglomeraat hebben geprofiteerd van de sterke vraag naar luchtvaart en de recente ommekeer in de gezondheidszorg, ondanks een moeilijk segment van hernieuwbare energie.

GE hield vast aan de winstverwachtingen voor 2023 ondanks de zwakke economische vooruitzichten en het aanhoudende tekort aan voorraden. 1,60-2,00 per aandeel met een hoge eencijferige winstgroei dollar onder de verwachte aangepaste inkomsten.

“We bevinden ons in een goede positie om een ​​sterk jaar te hebben”, zei Culp.

Leidinggevenden van het bedrijf vertelden investeerders op een conferentie in Ohio dat de winstmarge van GE Aerospace ongeveer ong. 20Het verwacht dat het % is.

Laatste Updates Macro Problemen Categorie Wekelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS na de grootste stijging in 5 maanden; werk markt nog steeds gespannen, geïllustreerd artikel Wereldcategorie Voormalig Goldman-bankier Ng 1MDB in corruptiezaak 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Weer De groei in reizen stimuleerde de omzet in de luchtvaartdivisie, die motoren en diensten produceert voor vliegtuigen van Boeing Co (BA.N) en Airbus SE (AIR.PA).

“Het resultaat is dat, hoewel het management zeer indrukwekkende doelen heeft gesteld voor Aero tegen 2025, het langetermijnkader van Vernova superieur is aan onze kernactiviteiten”, aldus Wolfe Research-analist Nigel Coe, verwijzend naar de energieactiviteiten van GE.

Culp zei dat GE niet recessiebestendig is, maar geniet van “ongelooflijke” orderachterstanden en vraag.

Het bedrijf verwacht dat de lucht- en ruimtevaartindustrie dit jaar een dubbelcijferige omzetgroei zal realiseren van 5,3-5,7. miljard dollar verwacht dat dit zal omslaan in bedrijfswinst.

GE zei ook dat de lucratieve reparatie-inkomsten van de CFM56-motor die eerdere generaties Boeing- en Airbus-jets met smalle romp aandreef, waarschijnlijk de komende jaren zullen voortduren. Vliegtuigfabrikanten hebben moeite om de productie te versnellen, dus jets komen later dan verwacht in dienst.

Tekorten aan aanbod en arbeidskrachten hebben een negatieve invloed gehad op de productie van straalmotoren, zoals CEO Culp zei dat dit een dagelijkse strijd is om aan de vraag naar straalmotoren te voldoen.

GE zei dat bijna de helft van de populairste straalmotoren in de industrie nooit hun eerste winkelbezoek hebben gezien.

GE zei dat het in overeenstemming is met Boeing en Airbus op verzoek voor LEAP-straalmotoren tegen 2024, eraan toevoegend dat levering voor 2025 wordt besproken als onderdeel van het standaardproces.

De motoren, geleverd door CFM International, de joint venture van GE met het Franse Safran SA (SAF.PA), drijven de 737 MAX-jets van Boeing en ongeveer de helft van de A320/321neo-familie van Airbus aan.

De opmerkingen wijzen op de toezegging van Airbus om zijn plannen om de productie van narrowbody-jets te verhogen van 45 naar 65 per maand te steunen, maar laten vragen over de stap van de vliegtuigfabrikant om het aantal te verhogen naar 75 per maand. Vorige maand zei Airbus dat het tegen het einde van 2024 een productie van 65 per maand zou kunnen bereiken en is van plan om tegen 2026 75 per maand te bereiken.

Airbus zei er vertrouwen in te hebben dat de vraag naar het vliegtuig een hogere productiesnelheid zou ondersteunen, maar gaf het nog een jaar de tijd om daar te komen in vergelijking met eerdere aanbiedingen vanwege druk op de toeleveringsketen.

GE Vernova, de portfolio van energiebedrijven van het bedrijf, inclusief hernieuwbare energiebronnen in 2023 20Het zal naar verwachting een operationeel verlies rapporteren van tussen de $ 0 miljoen en $ 600 miljoen.

GE zei dat de onrustige duurzame energiesector naar verwachting in 2024 winstgevend zal worden. Echter, de zwakke vraag van de divisie, hogere grondstoffen en werk Het was de afgelopen acht kwartalen onrendabel vanwege kosten en druk in de toeleveringsketen.

Deze problemen werpen een schaduw over GE’s spin-off tijdlijn voor Vernova, maar Culp zei dat zijn energiebedrijven “bereid zijn om begin 2024 alleen te staan”.

Verenigde Staten van Amerika aandelen van het conglomeraat GE 2018hoogste niveau sinds. Door Rajesh Kumar Singh uit Cincinnati, Ohio en Abhijith Ganapavaram uit Bengaluru rapport; Toegevoegd door Tim Hefer in Parijs rapport; Bewerkt door Jane Merriman, Arun Koyyur, Nick Zieminski en Daniel Wallis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-09 23:19:51
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"