Nachrichten aus Aserbaidschan

Bosnisch-Servische regio straft laster ondanks protesten |

BANJA LUKA, Bosnië, 23 maart (Reuters) – De autonome Republika Srpska in Bosnië heeft donderdag aangekondigd dat het aantal gevallen van smaad en laster is toegenomen ondanks internationale kritiek en protesten van journalisten die de nieuwe wet zien als een harde onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. misdaad actie ondernomen om verantwoordelijkheid te nemen.

regionaal parlement misdaad iemands eer of goede naam schade toebrengen zonder diens toestemming video3000-60000 euro (3200-65000) voor het publiceren van foto’s of documenten Verenigde Staten van Amerika het ontwerpamendement aangenomen, dat voorziet in een boete van het bedrag van

Wet Nadat het begin maart was aangekondigd, veroorzaakte het een massale publieke verontwaardiging toen journalisten, activisten uit het maatschappelijk middenveld en diplomaten zeiden dat het bedoeld was om de onafhankelijke media het zwijgen op te leggen.

Agentschap van de Verenigde Naties, Europeese Unie en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) Republika Srpska misdaad wijzigingen aangebracht in de code annuleren en Bosnië om de volledige bescherming van de mediavrijheid te waarborgen als een noodzakelijke voorwaarde voor vooruitgang op dit gebied. EU pad.

Bosnië in de Westelijke Balkan 20In 2001 werd beledigen gedecriminaliseerd vrij Het was het eerste land dat dit deed. in 1995 Verenigde Staten van AmerikaBosnië was verdeeld in de Bosnisch-Kroatische Federatie en de Republika Srpska, volgens de voorwaarden van het vredesakkoord van Daytron, dat de oorlog daar beëindigde.

Sinisa Vukelic, hoofd van de Banja Luka Journalistenclub, werd vorige week door journalisten gefotografeerd. protest In zijn daad zei hij:Nieuws journalistiek wordt een onmogelijke taak, onderzoeksjournalistiek zal bestaan ​​en alle burgers zullen de impact op hun huid voelen.

Wet De leider van de Servische separatisten, geleid door de president van de Republiek Servië Milorad Dodik rechter Onafhankelijk Sociaal door de Alliantie van Democraten (SNSD). aanbod het is voorbij en parlement aanvaard door de meerderheidscoalitiepartners.

Enkele journalisten vorige week wet Dodik bekritiseerde hen openlijk nadat hij zijn project had bekritiseerd omdat het onderdrukkend was. Na zijn opmerkingen werden auto’s van twee journalisten die openlijk kritiek hadden op de wet beschadigd in Banja Luka.

Dodik verwierp deze week de kritiek dat de geplande wet gericht zou zijn op journalisten en zei dat het wetsvoorstel tijdens het publieke debat kan worden verbeterd voordat het van kracht wordt.

Volgens hem konden degenen die de boete niet konden betalen gevangenisstraf Voor degenen die de wet overtreden, zelfs als ze straf moeten ondergaan gevangenisstraf er wordt geen straf gegeven.

Rapportage door Daria Sito-Sucic Bewerking door Francis Currie

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 03:44:43
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"