Nachrichten aus Aserbaidschan

Britse parlement blokkeert TikTok vanwege veiligheidsoverwegingen |

LONDEN, 23 maart (Reuters) – Brittannië Het parlement zal TikTok op alle apparaten op zijn netwerk blokkeren, na een vergelijkbaar verbod op overheidsapparaten die om veiligheidsredenen in handen zijn van China. video Het zal de laatste westerse instelling zijn die het gebruik ervan verbiedt.

Een woordvoerder van TikTok noemde de stap „een vergissing“ en zei dat het gebaseerd was op fundamentele misvattingen over het bedrijf.

“Na het besluit van de regering om TikTok op overheidsapparaten te verbieden, hebben zowel het Lagerhuis als het Hogerhuis commissies parlement apparaten en meer parlement „Ze hebben besloten hen van hun netwerk te blokkeren“, zei hij. parlement woordvoerder

Brittannië Chinese eigendom op overheidstelefoons vorige week video verbood de toepassing ervan.

„Cybersecurity is een topprioriteit voor het parlement“, voegde de woordvoerder eraan toe.

Verenigde Staten van AmerikaCanada, België en Europa De commissie heeft de app al verbannen op officiële apparaten.

Een woordvoerder van TikTok zei in een verklaring: „We zijn teleurgesteld dat we ondanks onze verzoeken niet de kans hebben gekregen om onze zorgen te uiten en we willen alleen op de feiten worden beoordeeld en op gelijke voet worden behandeld met onze concurrenten.“

Woordvoerder van het bedrijf Europa begonnen met de uitvoering van een plan om gebruikersgegevens verder te beschermen, dit plan Brittannië gebruikersgegevens Europa inclusief versterking van opslag en datatoegangscontrole in datacenters.

TikTok wordt steeds meer onder de loep genomen uit vrees dat gebruikersgegevens op de app, eigendom van het in Peking gevestigde ByteDance, in handen van de Chinese overheid zouden kunnen vallen en de veiligheidsbelangen van het Westen zouden kunnen ondermijnen.

Brits parlement verbiedt CEO-app TikTok Verenigde Staten van Amerika potentieel Nationaal ervan overtuigd dat het moet worden verboden als een bedreiging voor de veiligheid Verenigde Staten van Amerika Het werd aangekondigd na vragen van afgevaardigden.

Het rapport van William James en Alistair Smout; Geschreven door: Sachin Ravikumar; Bewerkt door Alison Williams

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 04:56:35
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"