Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Britse consumentenvertrouwen bereikt het hoogste jaar, maar de financiële crisis houdt aan |

24 maart (Reuters) – Dat bleek uit een peiling op vrijdag Brittannië Het consumentenvertrouwen steeg deze maand naar het hoogste niveau in één jaar tijd, geholpen door de verbeterende stemming rond de economie en aanhoudend pessimisme over persoonlijke financiën.

De index voor het consumentenvertrouwen van marktonderzoeksbureau GfK steeg van -38 in februari naar -36 in maart, het hoogste niveau sinds maart 2022, zoals overeengekomen in een opiniepeiling van Reuters onder economen.

Een verbetering, maar nog steeds op niveaus die historisch geassocieerd zijn met recessies Brittannië Het weergalmde andere indicaties dat de economie de langdurige recessie zou kunnen afwenden die vorig jaar alom werd voorspeld.

Toch liet de GfK-enquête geen verbetering zien in de indicatoren voor persoonlijke financiën, die het meest verband houden met de gezinsuitgaven.

„Een kleine verbetering in de algemene indexscore deze maand maskeert de aanhoudende zorgen van consumenten over hun persoonlijke financiën“, zegt Joe Staton, directeur klantstrategie bij GfK.

„De lonen houden geen gelijke tred met de stijgende prijzen en de kosten van de crisis in het levensonderhoud blijven voor velen een harde realiteit“, zei hij.

Volgens officiële gegevens die eerder deze week bekend werden gemaakt, is het verbruik Prijs:%s Inflatie vorige maand onverwacht 10verhoogd tot 4%, voedsel en de drankuitgaven groeiden in het hoogste tempo sinds 1977.

De Bank of England verhoogde donderdag de rente nog een kwartpunt, waardoor de druk op de budgetten van veel huishoudens toenam.

„Gewoon goed leven en genoeg geld hebben om de rekeningen te betalen, blijft de grootste zorg van Britse consumenten“, zei Staton.

Zoals gemeld door Andy Bruce; Onder redactie van David Milliken

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 05:00:41
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"