Nachrichten aus Aserbaidschan

Slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken voelen zich ‚gerechtvaardigd‘ na Vaticaanse gesprekken |

VATICAANSTAD, 23 maart (Reuters) – Brittannië Rooms-katholieke geestelijken en overlevenden van seksueel misbruik uit Ierland zeiden donderdag dat ze eindelijk gelijk hadden na „transformatieve“ ontmoetingen met paus Franciscus en Comboni Missionary Leaders.

Overlevenden worden missionaire priesters in het Comboni Seminary in Noord-Yorkshire, Engeland, in de jaren 1960 en 1970 onderwijs Ze werden misbruikt toen ze jong waren.

In 2014 schikte Comboni een civiele rechtszaak die was aangespannen door 11 oud-studenten, maar ontkende de verantwoordelijkheid. De sekteleiding trok de verklaringen van de slachtoffers in twijfel en weigerde hen te ontmoeten.

Overlevenden zeiden dat de positie veranderde nadat een groep in Rome een ontmoeting had met Comboni en hooggeplaatste figuren in de Britse katholieke kerk en een ontmoeting had met de paus voor een Vaticaanse audiëntie van 45 minuten.

„We hebben het gevoel dat de regering van Comboni ons niet alleen hoort, maar ook in ons gelooft, en dat geeft ons een gevoel van rust. Het was een transformerende ervaring voor ons, die onze zoektocht naar gerechtigheid en dialoog rechtvaardigde“, zei hij.

In een gezamenlijke verklaring met de overlevendengroep boden Comboni Missionarissen hun excuses aan voor het misbruik in het verleden, zeiden dat ze „echt spijt hadden van de keren dat we niet adequaat reageerden“ en „biedden opnieuw hun excuses aan“.

Seksueel misbruik door geestelijken en doofpotschandalen liggen al decennia rond de 1,38. miljard Hij ondermijnde de rooms-katholieke kerk waartoe hij behoorde, verlaagde zijn geestelijk gezag en beschadigde zijn lidmaatschap en schatkist.

zoals de paus 10 Francis heeft het afgelopen jaar meerdere hervormingen doorgevoerd tegen seksuele intimidatie en doofpotaffaires, en in een interview met Reuters vorig jaar zei hij dat de vooruitgang op dit gebied ondanks enige weerstand „onomkeerbaar“ was.

Woordvoerder van de Comboni Survivors Group, Bede Mullen, zei dat de paus de zaak hielp door rechtstreeks te bemiddelen met het hoofd van de Comboni Missionarissen na een eerste ontmoeting met de slachtoffers in juni 2022.

„De aanwezigheid van Francis was erg belangrijk“, zei Mullen tegen Reuters. „Zonder zijn tussenkomst hadden we niet de vooruitgang kunnen boeken die we hebben.“

Rapportage door Alvise Armellini Bewerking door David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 06:06:54
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"