Nachrichten aus Aserbaidschan

De woningmarkt in tech hubs koelt sneller af dan in andere delen van de VS

27 maart (Reuters) – Volgens een rapport van vastgoedmakelaar Redfin Corp (RDFN.O) zijn de huizenmarkten in technologiehubs verzwakt door een golf van ontslagen in de technologiesector en hogere hypotheekrentes. Verenigde Staten van AmerikaHet koelt sneller af dan andere onderdelen. Maandag.

Decennia van hoog niveau leidend tot stijgende rentetarieven inflatieDe zwakke consumentenvraag en het vooruitzicht van een economische vertraging waren voor banken aanleiding om hun personeelsbestand te schrappen, evenals grote technologiebedrijven zoals Amazon.com Inc (AMZN.O) en Meta Platforms Inc (META.O).

Het rapport merkt op dat Seattle, San Jose, Austin en Phoenix tot de meest getroffen grootstedelijke gebieden behoren, aangezien hoge hypotheekrentes, onrust in de technologie-industrie en de onbetaalbaarheid van huizen kopers afschrikken.

Shelley Rocha, CEO van Redfin, schreef in het rapport dat ontslagen in de technologie-industrie, sterk geconcentreerd in de Bay Area en Seattle, ertoe hebben geleid dat sommige kopers zijn gestopt met zoeken naar huizen of contracten hebben opgezegd. annuleren veroorzaakten dat ze dit deden.

Het recente faillissement van Silicon Valley Bank, dat eerder deze maand geld leende van verschillende Bay Area-startups, heeft volgens het rapport een gemengd effect op de lokale huizenmarkt.

Redfin-agenten hebben het gemeld bank en onzekerheid over de stabiliteit van de technologie-industrie wekt zenuwen bij sommige kopers en verkopers.

Dat komt omdat de meeste inwoners van de metropoolregio New York in de financiële sector werken, aldus het rapport. bank zullen de gevolgen van de crisis voelen.

Bank Het rapport stelt dat hoewel financiers zich zorgen maken over hun sector, de volatiliteit in de sector de vraag naar huizen in de regio zou kunnen verminderen.

Echter, de aanhoudende bankencrisis Verenigde Staten van Amerika Het dwong de Federal Reserve om de rente deze week slechts gematigd te verhogen, waardoor de hypotheekrente daalde – een tijdelijke opluchting voor sommige kopers.

Zoals gerapporteerd door Kannaki Deka uit Bengaluru; Bewerkt door Krishna Chandra Eluri

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

27-03-2023 23:05:37
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"