Nachrichten aus Aserbaidschan

Yoav Gallant werd ontslagen, Israëli’s gingen de straat op! Netanyahu stopt met terugtrekken

Controversieel in Israël rechtbank Protesten tegen de hervormingen zijn al 13 weken aan de gang. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu rechtbank Na het aftreden van minister van Defensie Yoav Gallant, die tegen de hervormingen was, gingen gisteren weer mensen de straat op. De demonstranten, die met Israëlische vlaggen in hun handen de straat op gingen, blokkeerden de snelweg Ayalon in de hoofdstad Tel Aviv en staken de voertuigen in brand. In sommige gebieden lopen de spanningen op tussen politie en demonstranten politie kwamen de demonstranten tussenbeide met water onder druk.

Volgens het nieuws van de Israeli Public Broadcasting Corporation (KAN) op basis van bronnen van de premier, zei Netanyahu in de ochtend. rechtbank is van plan om de opschorting van de regelgeving aan te kondigen.

De oproep van minister van Defensie Gallant kreeg ook steun van de Likud-partij. Sluit zich aan bij parlementsleden van de Likud-partij Yuli Edelstein en David Bitan Gallant wet ze riepen op om het project en de dialoog stop te zetten.

Na straatdemonstraties Minister Herzog heeft hierover een schriftelijke verklaring afgelegd. Benadrukkend dat de veiligheid van het land wordt bedreigd, zei Herzog:

AA-20230327-30687662-30687641-ISRAILDEKI_JURIGARI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

“Gisteravond waren we getuige van een aantal zeer moeilijke taferelen. Ik doe een beroep op de premier, de regering en de leden van de coalitie. De hele samenleving is diep bezorgd. Onze veiligheid, economie en samenleving lopen gevaar. Alle ogen zijn op jullie gericht, de mensen van Israël. Alle ogen van de Joden zijn op u gericht. De ogen van de hele wereld zijn op u gericht.’

Herzog richtte zich tot de regering en zei: “Vanwege mijn verantwoordelijkheid voor de eenheid van het Israëlische volk, dring ik er bij u op aan om het juridische proces (gerelateerd aan gerechtelijke hervormingen) onmiddellijk te stoppen”.

Minister van Justitie Yariv Leven op 5 januari Ali Hij kondigde plannen aan voor “gerechtelijke hervormingen” die de bevoegdheden van de rechtbank zouden beperken en de invloed van de rechterlijke macht op de selectie van rechters zouden verminderen.

AA-20230327-30687662-30687642-ISRAILDEKI_JURIGARI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

De stappen van de door Netanyahu geleide coalitieregering om een ​​deel van de bevoegdheden van de rechterlijke macht over te dragen aan het parlement, brachten het Israëlische rechtssysteem en de rechterlijke macht, met name de regering, op de agenda. Ali Het zorgde voor spanningen binnen de rechtbank.

Israël, de hoogste gerechtelijke instantie van het land, Ali Het Hof, op grond van het feit dat de door de Vergadering aangenomen wetten in tegenspraak waren met de “basiswetten” die als ontwerpgrondwet werden aanvaard. annuleren heeft daartoe de bevoegdheid.

AA-20230327-30687662-30687643-ISRAILDEKI_YARGI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

In de uitspraak van de rechtbank aangekondigd door de regering van Netanyahu, parlement aangenomen wetten annuleren Hij zei dat de bevoegdheid om dit te doen grotendeels zou worden weggenomen van het Hooggerechtshof.

Beperking van de bevoegdheden van de rechterlijke macht en rechter De gerechtelijke regelgeving van de regering, die de bevoegdheid omvat om inspraak te hebben bij benoemingen, is onderwerp van zware kritiek binnen Israël en internationaal.

AA-20230327-30687662-30687644-ISRAILDEKI_JURIGARI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

Minister Een alternatief gepresenteerd door Isaac Herzog dat de partijen waarschuwt voor “burgeroorlog”. wet Het project werd ook afgewezen door de regering.

AA-20230327-30687662-30687650-ISRAILDEKI_JURIGARI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

AA-20230327-30687662-30687653-ISRAILDEKI_YARGI_REFORMU_KRIZI_BINLERCE_ISRAILLIYI_SAKAKLARA_DOKTU

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"