Nachrichten aus Aserbaidschan

Vietnam voert ‘uitgebreide inspectie’ uit op schadelijke inhoud op TikTok – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

HANOI, 6 april (Reuters) – De Vietnamese regering zei dat ze de activiteiten van TikTok in het land vanaf mei zal onderzoeken om ervoor te zorgen dat het videoplatform voldoet aan de regelgeving met betrekking tot contentbeheer, belastingbetalingen en commercieel beleid.

Woordvoerder Le Quang Tu Do van het ministerie zei deze week dat de populaire Chinese app, die kleine video’s bevat, onlangs “giftige, aanstootgevende, valse en bijgelovige” inhoud op zijn platform heeft toegestaan.

“TikTok, Facebook en YouTube zijn volgens internationale normen grensoverschrijdende sociale media. Wanneer het platform echter in Vietnam actief is, moet het voldoen aan de lokale regelgeving met betrekking tot zowel inhoud als belastingverplichtingen”, zei hij.

Het bedrijf zei in februari dat een regeringsdelegatie van de Broadcasting and Electronic Information Corporation in het tweede kwartaal haar kantoren in Vietnam zal bezoeken.

“Dit is een interdisciplinaire auditactiviteit die door de overheid is gepland voor bedrijven die actief zijn in Vietnam, niet alleen TikTok, in overeenstemming met de Vietnamese wet”, zei TikTok Vietnam in een e-mail.

Volgens het bedrijf heeft het platform in het vierde kwartaal van vorig jaar 1,7 miljoen video’s verwijderd wegens schending van het regeringsbeleid van de Vietnamese regering.

TikTok Vietnam zei in een verklaring aan Reuters ook dat het zijn richtlijnen, die naar verwachting op 24 april van kracht worden, heeft verbeterd om transparanter te zijn over de regels en hoe ze zullen worden geïmplementeerd.

De regering zei in een aparte verklaring, gebaseerd op gegevens van onderzoeksbureau DataReportal, dat de app ongeveer 50 miljoen gebruikers van 18 jaar en ouder heeft in Vietnam.

Zoals gerapporteerd door Phuong Nguyen; Bewerkt door Kanupriya Kapoor

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-06 12:59:10
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"