Nachrichten aus Aserbaidschan

Een nieuwe crisis tussen Zuid-Korea en Noord-Korea! “Ze beantwoorden onze telefoons 4 dagen lang niet” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Terwijl een reeks wapentests en gezamenlijke oefeningen uitgevoerd door de Noord-Koreaanse alliantie tussen Zuid-Korea en de VS in de regio de spanningen op het Koreaanse schiereiland verhoogde, kwam er een verrassende stap uit Pyongyang. Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Eenmaking heeft aangekondigd dat Noord-Korea vier opeenvolgende dagen, tweemaal per dag, om 09.00 uur en 17.00 uur lokale tijd geen routinematige telefoontjes heeft beantwoord om de communicatiekanalen tussen de twee landen open te houden.

“Het zal niet lang duren voordat we ons officiële standpunt bekendmaken”, zei Koo Byeong-sam, woordvoerder van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Eenwording, en verklaarde dat de regering de situatie zal volgen en de gepaste reactie zal geven. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat oproepen vanaf de militaire lijn gedurende 4 dagen onbeantwoord zijn gebleven.

Hoewel het nog niet bekend is waarom Noord-Korea niet op de oproepen heeft gereageerd, wordt aangenomen dat Noord-Korea’s laatste zet een reactie is op de gezamenlijke militaire oefeningen die zijn uitgevoerd door de Seoul-Washington alliantie in de regio. Er bestaat bezorgdheid dat de opschorting van regelmatige contacten tussen de twee landen zou kunnen leiden tot nieuwe militaire spanningen.

Regelmatige telefoongesprekken tussen de twee landen werden om verschillende redenen onderbroken. Pyongyang miste afgelopen juni oproepen vanuit Seoel vanwege technische storingen die vermoedelijk werden veroorzaakt door hevige regenval. In 2021 negeerde Noord-Korea tijdelijk oproepen van Zuid-Koreaanse activisten om te protesteren tegen een anti-Pyongyang-flyercampagne en gezamenlijke oefeningen van de Seoul-Washington-alliantie.

UAV

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"