Nachrichten aus Aserbaidschan

Merkel geëerd met de hoogste rang van Duitsland – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

BERLIJN, 17 april (Reuters) – De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag de hoogst mogelijke onderscheiding van het land gekregen, een weerspiegeling van haar 16 jaar aan het roer van Europa’s grootste economie.

De eerste vrouwelijke leider van Duitsland, die in december 2021 aftrad, ontving tijdens een ceremonie in Schloss Bellevue in Berlijn de “Grote Orde van Verdienste” van president Frank-Walter Steinmeier voor haar bijzondere prestaties.

Tijdens het evenement, dat werd bijgewoond door de huidige bondskanselier Olaf Scholz, de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann, sprak Merkel over “zeer goede praktijken” die anderen hebben beschreven als “de slang van de politiek”. “

Slechts twee voormalige Duitse kanseliers hebben deze eer eerder gekregen: Konrad Adenauer, Duitslands eerste naoorlogse leider, en Helmut Kohl, geprezen als de belangrijkste architect van de Duitse hereniging.

Merkel staat erom bekend Duitsland te leiden in de wereldwijde financiële crisis, de schuldencrisis in de eurozone en de COVID-19-pandemie, maar kreeg kritiek vanwege haar houding tegenover Rusland na de grootschalige invasie van Oekraïne vorig jaar.

Afgelopen november zei Merkel dat ze van plan was om Europese gesprekken te voeren met Vladimir Poetin een jaar voordat hij Oekraïne binnenviel, maar uiteindelijk zag ze geen manier om indruk te maken op de Russische president aan het einde van zijn ambtstermijn.

Als senior leider in de Europese Unie zijn ook andere aspecten van zijn beleid onderwerp van kritiek geweest. Deze omvatten de besluiten van Duitsland uit 2015 om de grenzen open te stellen voor vluchtelingen en af ​​te zien van kernenergie.

Carsten Linnemann, vice-voorzitter van de conservatieve CDU-partij, vertelde NTV-televisie dat het destijds een vergissing was om uit kernenergie te stappen, en beschuldigde het van “duidelijke fouten” en we zeiden niet hoe we het zouden doen. laten we onszelf op een redelijke manier energie geven.”

In oktober zei Merkel dat ze geen spijt had van de koers die haar regering was ingeslagen in het energiebeleid.

Voormalig stafchef Peter Altmaier verdedigde Merkel en vertelde RTL dat haar prestaties “erkend werden door miljoenen burgers en wereldwijd”.

Reportage door Friederike Heine, Emma-Victoria Farr en Andreas Rinke Bewerking door Christina Fincher

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Emma-Victoria Farr

Thomson Reuters

Emma-Victoria rapporteert over fusies en overnames in Europa met eerdere ervaring bij Mergermarket, Bloomberg, The Daily Telegraph en Deutsche Presse Agentur.

2023-04-18 12:08:42
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"