Nachrichten aus Aserbaidschan

Moldavië vraagt ​​Moskou zich niet te bemoeien na verbod Russische gouverneur om land binnen te komen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

CHISINAU, 17 april (Reuters) – Moldavië heeft er maandag bij Russische politici op aangedrongen zich niet te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van het land, nadat het een Russische delegatie had verboden het land binnen te komen in de aanloop naar regionale verkiezingen.

De delegatie, onder leiding van Rustam Minnikhanov, de gouverneur van de Russische regio Tatarstan, zou het forum bijwonen dat op 30 april zou worden gehouden in de semi-autonome regio Gagaoezië, waar de verkiezingen werden gehouden, om de naam van het regeringshoofd bekend te maken. .

Moldavië, dat vorig jaar samen met buurland Oekraïne het lidmaatschap van de Europese Unie heeft aangevraagd, heeft Rusland er herhaaldelijk van beschuldigd het land te willen destabiliseren, wat Moskou ontkent.

Minnikhanov arriveerde op het officiële vliegtuig van de regering van Tatarstan, maar mocht niet uit het vliegtuig stappen. In de politieverklaring stond dat zijn bezoek bedoeld was om de steun voor een pro-Russische kandidaat voor de verkiezingen te vergroten.

“Het steunen van een kandidaat bij lokale verkiezingen in Moldavië is geen geldige reden, en functionarissen vragen Russische bureaucraten zich te onthouden van inmenging in de interne aangelegenheden van ons land”, aldus de grensdienst in een verklaring.

Minnikhanov plaatste een video op het sociale netwerk waarin stond dat hij en zijn delegatie als ongewenst werden bestempeld en noemde deze stap triest. Hij zei dat Tatarstan en Gagauzia, waar Turkse volkeren wonen, “broeders” zijn.

Gagaoezië is een autonome regio die wordt bewoond door pro-Russische en orthodoxe christenen.

Alexander Tanas rapporteerde; Geschreven door Tom Balmforth; Bewerkt door Angus MacSwan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-19 16:48:26
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"