Nachrichten aus Aserbaidschan

Google, Amazon, Meta, Microsoft en 15 andere bedrijven vallen onder EU-inhoudsregels – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

BRUSSEL, 25 april (Reuters) – Alibaba’s (9988.HK) AliExpress, Amazon’s (AMZN.O) Marketplace, Apple’s App Store en 16 andere technologiebedrijven, EU-industriechef Thierry Breton, in augustus. EU-regels voor online-inhoud vanaf dinsdag, zei hij.

De andere 16 bedrijven zijn; booking.com (BKNG.O), Facebook (META.O), Alphabet’s (GOOGL.O) Google Maps, Google Play, Google Search, Google Shopping, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter. – het is Wikipedia, YouTube, Microsoft’s Bing en Zalando (ZALG.DE).

De baanbrekende regels, bekend als de Digital Services Act (DSA), vereisen dat bedrijven met meer dan 45 miljoen maandelijkse actieve gebruikers risico’s beheren, externe en onafhankelijke audits uitvoeren, gegevens delen met toezichthouders en onderzoekers en code aannemen. gedrag.

“Wij geloven dat deze 19 online platforms en zoekmachines systematisch worden bijgewerkt en een speciale verantwoordelijkheid hebben om het internet veiliger te maken”, zei Breton tegen verslaggevers.

Hij zei dat hij onderzoek doet naar nog vier tot vijf bedrijven om lid te worden van de DSA, met een beslissing die in de komende weken wordt verwacht.

Het rapport van Foo Yun Chee

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-25 16:44:10
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"