Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïne voert invallen uit langs de rivier de Dnjepr voor een tegenaanval – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

KIEV, 25 april (Reuters) – Oekraïense troepen op de westelijke oever van de rivier de Dnjepr voeren regelmatig aanvallen uit op de oostelijke oever bij de stad Kherson om Russische troepen terug te dringen, zei een regionale functionaris dinsdag.

Russische troepen hebben het oostelijke deel van de Dnjepr nabij Kherson bezet sinds ze zich in november uit de zuidelijke stad terugtrokken na een maandenlange bezetting, maar Oekraïne zal naar verwachting een lente-tegenoffensief lanceren om te proberen meer grondgebied te heroveren.

Yuri Sobolevsky, plaatsvervangend hoofd van het districtsbestuur van Kherson, zei dat de invallen bedoeld waren om de gevechtscapaciteit van de Russische troepen te verminderen, die de stad Kherson hebben beschoten sinds ze gedwongen waren zich terug te trekken.

“Onze soldaten bezoeken regelmatig de linker (oost)oever en doen invallen. De Oekraïense strijdkrachten werken en werken zeer efficiënt”, vertelde Sobolevsky aan de Oekraïense televisie.

“De resultaten zullen hetzelfde zijn als wat ze bereikten op de rechteroever van het Kherson-district toen ze, door een complexe en langdurige operatie, ons land konden bevrijden met minimale verliezen voor onze soldaten. Hetzelfde gebeurt op de linkeroever nu.”

Rusland veroverde de Kherson-regio kort na zijn grootschalige invasie van Oekraïne 14 maanden geleden en heeft sindsdien de hele regio ten oosten van de Dnjepr bezet.

Militaire analisten zeggen dat Oekraïne waarschijnlijk binnenkort een tegenaanval zal lanceren, en een van de belangrijkste doelstellingen zou kunnen zijn om de zuidelijke landcorridor tussen Rusland en de door Rusland geannexeerde Krim-regio te veroveren. Het terugwinnen van de hele Kherson-regio zal een belangrijke stap zijn om dit doel te bereiken.

Het in de VS gevestigde Instituut voor Oorlogsstudies zei vorige week dat Russische militaire bloggers genoeg geo-gelokaliseerde beelden hadden vrijgegeven om te bevestigen dat Oekraïense troepen posities hebben ingenomen op de oostelijke oever van de rivier de Dnjepr.

Sobolevsky gaf geen verdere details en zei dat de militaire operatie “informatiestilte” vereiste.

Gerapporteerd door Olena Harmash Editor Timothy Heritage

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-26 14:39:28
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"