Nachrichten aus Aserbaidschan

Nederlanders vieren Koningsdag met afnemend geloof in monarchie – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

ROTTERDAM, 27 april (Reuters) – Terwijl het vertrouwen in de man die het middelpunt van feesten in het hele land is, afneemt, gingen miljoenen Nederlanders donderdag de straat op om Koningsdag te vieren, gekleed in sinaasappels en genietend van de openluchtmarkten. helling af.

Koning Willem-Alexander, 56, is niet zo populair als vroeger, met onderzoeksbureau Ipsos die de sociale afstand doorbreekt door deze week tijdens de pandemie op vakantie te gaan in Griekenland. Handvest.

Uit het onderzoek bleek dat het vertrouwen in de eerste koning van het land in meer dan 120 jaar, die zijn moeder, koningin Beatrix, 10 jaar geleden verving, dit jaar is gedaald tot 46%, terwijl de steun voor de monarchie is gedaald tot 55%.

Deze cijfers bleven stabiel rond de 75% tot het begin van de COVID-19-pandemie in 2020.

Maar Willem-Alexander trok donderdag tienduizenden fans naar Rotterdam door zich in het oranje te kleden ter ere van het heersende Oranjehuis, terwijl hij de viering bijwoonde met zijn meer populaire vrouw, koningin Maxima, en twee van hun drie dochters.

Elders stroomden mensen massaal naar traditionele „vrijmarkten“, waar ze geïmproviseerde kraampjes opzetten of tapijten leggen om voor een paar centen of euro’s allerlei kleding, speelgoed, meubels en andere spullen die ze niet meer wilden of nodig hadden te verkopen.

Sinds woensdagavond stromen de historische centra van Amsterdam, Utrecht en Den Haag vol met duizenden mensen.

Minister-president Mark Rutte prees woensdag de rol van de koninklijke familie bij het ‚verenigen‘ van het land, maar zei zich geen zorgen te maken over de afnemende populariteit van de koninklijke familie.

„Support zal altijd veranderen, maar dat is niets om je zorgen over te maken“, zei hij. “En 55% goedkeuring? Kom op! Ik geloof dat ik op 20% zit.“

Bart Meijer meldde; Onder redactie van Hugh Lawson

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

27-04-2023 18:32:49
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"