Nachrichten aus Aserbaidschan

De gouverneur van Florida, DeSantis, ontmoet de Britse minister van Buitenlandse Zaken in Londen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 28 april (Reuters) – Ron DeSantis had vrijdag een ontmoeting met de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Wise tijdens een bezoek aan Londen om de economische betrekkingen te stimuleren in de aanloop naar de verwachte aankondiging van de gouverneur van Florida dat hij zich kandidaat stelt voor het Amerikaanse presidentschap.

DeSantis begon deze week aan een internationale tournee terwijl hij zich voorbereidt op de lancering van zijn presidentiële nominatie voor 2024 tegen voormalig president Donald Trump voor de Republikeinse nominatie.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “De staatssecretaris heeft vandaag een ontmoeting gehad met gouverneur Ron DeSantis in Londen om de nauwe en belangrijke samenwerking tussen het VK en Florida te bespreken.” gezegd.

“Deze bijeenkomst was een gelegenheid om de betrekkingen met de op drie na grootste Amerikaanse staat te versterken en bilaterale economische samenwerking te ondersteunen, die momenteel meer dan £ 5 miljard ($ 6,2 miljard) per jaar bedraagt.”

DeSantis is in gevecht met The Walt Disney Co (DIS.N) over een maatregel in Florida die discussies over gender en genderidentiteit met jonge kinderen in de klas verbiedt. Donderdag zei hij dat de rechtszaak die Disney tegen hem had aangespannen politiek gemotiveerd was.

Hij zou vrijdagmiddag ook Kemi Badenoch, minister van Handel en Handel, in Londen ontmoeten en gesprekken voeren met zakenmensen. Een woordvoerder van de afdeling Badenoch weigerde commentaar te geven op wat zij omschrijven als een besloten bijeenkomst.

Terwijl de onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst met de regering van de Verenigde Staten zijn bevroren, blijft Groot-Brittannië onderhandelen over handelsovereenkomsten met afzonderlijke Amerikaanse staten.

Groot-Brittannië heeft tot nu toe overeenkomsten op staatsniveau gesloten met Oklahoma, Indiana, North Carolina en South Carolina.

($ 1 = 0,8022 pond)

Zoals gerapporteerd door Alistair Smou; Bewerkt door Jonathan Oatist

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-04-2023 18:42:03
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"