Nachrichten aus Aserbaidschan

Repsol beslecht geschil met Sinopec en koopt rest van North Sea JV – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MADRID, 28 april (Reuters) – Het Spaanse Repsol (REP.MC) heeft ermee ingestemd om 49% van een joint venture in de Noordzee te kopen met het Chinese energiebedrijf Sinopec (600028.SS), waarvan het geen eigenaar meer is. Vrijdag kwam er een langdurig arbitrageakkoord tussen hen.

Repsol zei in een verklaring dat de netto contante kosten van de transactie $ 1,1 miljard zullen bedragen en dat de deal eind 2023 zal zijn afgerond.

Repsol voegde eraan toe dat de transactie “geen materiële impact zal hebben op de inkomsten”, aangezien het voorzieningen heeft getroffen in zijn rekeningen voor arbitrage in 2020.

Een joint venture voor olie- en gasvelden in de Noordzee voor de Britse kust, bekend als Repsol Sinopec Resources UK Ltd, staat sinds 2015 centraal in het geschil tussen de oliereuzen.

Sinopec en zijn dochteronderneming Addax Petroleum UK zochten $ 5,5 miljard aan compensatie voor initiële investeringen en investeringsmogelijkheden uit een venture-overeenkomst uit 2012 met het Canadese bedrijf Talisman, dat Repsol in 2014 overnam.

“Repsol en Sinopec zullen hun uitgebreide strategische samenwerking voortzetten, inclusief hun joint venture in Brazilië”, zei het Spaanse bedrijf zodra het geschil is opgelost.

Zoals gemeld door David Latona; Georganiseerd door Andrey Khalip

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-04-2023 21:30:44
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"