Nachrichten aus Aserbaidschan

Amerikaans instituut brengt nog 5 mijndetectiehonden naar Azerbeidzjan – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Er werden nog vijf honden speciaal getraind voor het opsporen van mijnen naar Azerbeidzjan gebracht. Vugar Suleymanov, hoofd van het Azerbaijan National Minesweeping Agency (ANAMA), vertelde verslaggevers dinsdag.

Hij herinnerde eraan dat in 2021 een overeenkomst werd ondertekend met het Marshall Heritage Institute van de Verenigde Staten van Amerika en dat er in het kader van deze overeenkomst getrainde mijndetectiehonden naar Azerbeidzjan werden gestuurd. De laatste 5 honden onder deze overeenkomst zijn afgeleverd.

Er moet aan worden herinnerd dat het Marshall Heritage Institute heeft aangekondigd dat het 70 mijndetectiehonden aan Azerbeidzjan zal schenken.

* Op 10 november 2020 raakten 299 soldaten en burgers gewond door Azerbeidzjan als gevolg van de explosie van mijnen die waren gelegd door de Armeense SQ na het einde van de militaire operaties in Karabach. 55 stierven en 244 raakten in verschillende mate gewond. 03В06

“24 uur”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"