Nachrichten aus Aserbaidschan

De broer van koning Charles, prins Andrew, overschaduwt nog steeds de monarchie – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Samenvatting Nog steeds achtste in lijn voor de troon, snel uit de gratie rakend vanwege banden met Epstein

LONDEN, 5 mei (Reuters) – Zijn jongere broer, prins Andrew, hangt nog steeds aan een wolk terwijl de Britse monarchie deze zaterdag de kroning van koning Charles met pracht en praal viert.

Andrew is de afgelopen jaren van de meeste van zijn titels ontdaan en uit koninklijke taken ontheven vanwege zijn vriendschap met wijlen de Amerikaanse financier Jeffrey Epstein en beschuldigingen van seksueel wangedrag.

In februari 2022 sloot Andrews een Amerikaanse rechtszaak af waarin een vrouw hem ervan beschuldigde haar als tiener seksueel lastig te vallen. Hij is niet beschuldigd van enig misdrijf en heeft altijd ontkend een misdrijf te hebben begaan.

Andrew was de favoriete zoon van wijlen koningin Elizabeth, maar het schandaal werd hem te veel. De prins verscheen zelden in het openbaar na zijn snelle schande.

Andrew, een veteraan uit de Falklandoorlog bij de Royal Navy, mocht geen militair uniform dragen tijdens twee parades in Edinburgh en Londen na de dood van de koningin in september, waar hij met zijn drie zussen de doodskist van zijn moeder volgde.

Terwijl de kist van de koningin door de straten van Edinburgh werd gedragen, riep een heckler: “Andrew, je bent een zieke oude man.”

Het incident weerspiegelde in ieder geval een deel van de publieke opinie van de prinses. Uit een opiniepeiling van YouGov die deze week werd gepubliceerd, bleek dat ze het minst geliefde lid van de koninklijke familie is als mensen erom vragen.

DE EENS BEROEMDE PRINS

Jaren geleden was Andrew een populaire figuur.

Tijdschriften noemden hem de “Playboy Prince” vanwege hun vrolijke weergave van zijn liefdesleven, en hij werd geëerd voor zijn dienst als helikopterpiloot op de Falklandeilanden.

Zijn huwelijk met Sarah Ferguson in 1986 werd gezien als een verademing in een toen muffe orde.

Alles ging langzaam en dan ineens mis.

Als ambassadeur voor snelle handel kreeg hij de bijnaam “Air Miles Andy” vanwege zijn frequente reizen, waaronder vaak golfrondes. Haar huwelijk eindigde in een scheiding in 1996. De media bekritiseerden hem vanwege wat hij omschreef als zijn uitgesproken gedrag en extravagante levensstijl.

Maar het was de Epstein-zaak die Andrew echt in verlegenheid bracht. Zijn poging om de lucht over de vereniging te zuiveren in een tv-interview in 2019 mislukte – hij werd op grote schaal belachelijk gemaakt vanwege een of andere rechtvaardiging van zijn acties.

Andrew is achtste in lijn voor de troonopvolging en Britse media speculeren dat hij nog steeds hoopt terug te keren in het openbare leven.

Vorige maand zei Andrews ex-vrouw Sarah Ferguson, hertogin van York, in een televisie-interview dat de prins een goed mens was.

“Hij is een aardige, goede persoon, en ik denk dat hij zijn aandacht van haar moet afleiden en haar moet laten doorgaan met haar leven om weer op te bouwen,” zei ze.

Maar koninklijke waarnemers denken dat een terugkeer naar de gunst onwaarschijnlijk is, tenminste als Charles het heeft over een verzwakte monarchie met minder functionerende leden van het koningshuis.

Volgens de Britse pers wil de koning dat zijn broer uit het landhuis dat hij jarenlang heeft bewoond op het koninklijke landgoed Windsor verlaat en in een kleiner huis gaat wonen.

Aanvullende rapportage door Humza Jilani Bewerking door Estelle Shirbon, Andrew Heavens en Frances Kerry

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-05-05 16:34:12
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"