Nachrichten aus Aserbaidschan

AQTA geïnspecteerde rijst in de uitverkoop – Resultaat – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het Agentschap voor voedselveiligheid van de Republiek Azerbeidzjan (AQTA) blijft maatregelen nemen om de consumentenrechten te beschermen en de voedselveiligheid te waarborgen.

Verwijzend naar AQTA meldde Banker.az dat, in het kader van de maatregelen, toezicht werd gehouden op basis van de informatie die in de massamedia werd verspreid dat de namaak van rijstproducten die in het land werden verkocht, kwaliteits- en veiligheidsindicatoren niet voldeden aan de vereisten. Door de Autoriteit ontvangen regelgevingsdocumenten en aanvragen.

Om de voedselveiligheid te waarborgen, de rechten van de consument te beschermen en misleiding van de consument te voorkomen, werden in totaal 25 monsters genomen van handelsnetwerken en naar het laboratorium gestuurd voor analyse in het kader van de monitoring die sinds 15 maart van dit jaar wordt uitgevoerd. 4 daarvan zijn binnenlandse en 21 daarvan zijn geïmporteerde monsters en de genomen monsters zijn onderworpen aan laboratoriumonderzoeken voor de bepaling van plantengen (herkomst), vocht en zetmeel. Volgens de testresultaten van de monsters voldeden de producten aan de eisen van het regelgevingsdocument op het gebied van voeding.

Het bureau liet weten dat de beschuldigingen die op sociale media verspreid worden dat er namaak (kunstmatige) rijst wordt verkocht, ongegrond zijn. Resultaten van eindmonitoring en laboratoriumtests geven aan dat circulerende rijstproducten van natuurlijke oorsprong zijn. Als consumenten echter twijfels hebben over de minimale kwaliteits- en veiligheidsindicatoren van voedingsproducten, kunnen ze de situatie melden door te bellen naar het „1003-Call Center“ van AQTA.

bankier.az

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"