Deutschland

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz bezoekt Baltische leiders met Oekraïne bovenaan de agenda

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in de hoofdstad Tallinn de Estse premier Kaja Kallas ontmoet, evenals de premiers van buurland Letland en Litouwen.

De oorlog in Oekraïne wordt gezien als een directe bedreiging voor de Baltische staten en kwam als eerste in aanmerking voor gespreksonderwerpen tussen de Noord-Europese leiders.

De bijeenkomst in Tallinn stond in het teken van samenwerking op het gebied van veiligheid en defensie, in de aanloop naar een NAVO-top die in juli in de Litouwse hoofdstad Vilnius wordt gehouden.

„We hebben onze steun op vele manieren uitgebreid, onder meer door de aanwezigheid van soldaten in Litouwen“, zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

„Hieronder valt ook de uitbouw van de infrastructuur. We hebben ook toegezegd structuren te creëren zodat we daar altijd zeer snel troepen kunnen inzetten. Dat oefenen we nu concreet uit met het team dat daarvoor beschikbaar is gesteld.“

Hoewel Duitsland alom bekritiseerd is vanwege zijn traagheid met het sturen van wapens naar Oekraïne, speelt het land een steeds actievere rol in de NAVO en ook in de militaire versterking van zijn oostflank, waar het heeft beloofd de aanwezigheid van Bundeswehr-soldaten te versterken.

Premier Kallas zei dat Duitsland een vitaal land was in de regionale veiligheid en in het oplossen van de oorlog in Oekraïne op een manier dat laatstgenoemde als overwinnaar uit de strijd zal komen.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"