Nachrichten aus Aserbaidschan

Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland en de VS veroordelen het geweld in Kosovo – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 26 mei (Reuters) – Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten hebben vrijdag het besluit van Kosovo veroordeeld om de toegang tot gemeentelijke gebouwen in het noorden van Kosovo te forceren, en drongen er bij de autoriteiten op aan een stap terug te doen en de situatie te verlichten.

„Ondanks onze oproep tot voorzichtigheid veroordelen we het besluit om met geweld gemeentelijke gebouwen in Noord-Kosovo binnen te gaan. We dringen er bij de Kosovaarse autoriteiten op aan om de spanningen onmiddellijk terug te trekken en te de-escaleren en te zorgen voor nauwe coördinatie met EULEX (EU-missie) en KFOR (NAVO-missie). In een gezamenlijke verklaring op de website van de Britse regering, „in Kosovo“.

„We zijn bezorgd over het besluit van Servië om het niveau van paraatheid van de strijdkrachten aan de grens met Kosovo te verhogen en dringen er bij alle partijen op aan om maximale terughoudendheid aan de dag te leggen en provocerende retoriek te vermijden.“

De Servische president Aleksandar Vucic bracht het leger van het land vrijdag in volledige paraatheid en beval troepen de grens met Kosovo te naderen nadat de politie in botsing kwam met demonstranten in een door Serviërs gedomineerde stad in het buurland.

De politie gebruikte traangas om degenen die zich voor het stadhuis in Zvecan hadden verzameld uiteen te drijven. Demonstranten probeerden te voorkomen dat de nieuw gekozen etnisch-Albanese burgemeester aantrad na een verkiezing die was geboycot door Kosovo-Serviërs.

Elizabeth Piper rapporteerde; Bewerkt door Frank Jack Daniël

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-05-27 00:25:38
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"