Nachrichten aus Aserbaidschan

Onafhankelijkheidsdag Azerbeidzjan gevierd in Berlijn – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Duitse Ambassade van Azerbeidzjan organiseerde een evenement ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag in het Cultureel Centrum van Azerbeidzjan in Berlijn.

De „melding“ is hierover geïnformeerd door de ambassade.

Meer dan 1000 mensen in totaal, waaronder veel afgevaardigden van de Bondsdag, hooggeplaatste vertegenwoordigers van Duitse staatsinstellingen, ambassadeurs van het buitenland, mediavertegenwoordigers, wetenschappelijke en culturele figuren, en leden van Azerbeidzjaanse, Turkse en andere gemeenschappen die in Duitsland wonen, woonden het evenement bij . 500 gasten

Tijdens het evenement werden de volksliederen van Azerbeidzjan en Duitsland gespeeld. Na afloop keken de gasten naar de korte film over Onafhankelijkheidsdag, gemaakt door de Ambassade.

De ambassadeur van Azerbeidzjan in Duitsland, Nasimi Agayev, merkte op dat 105 jaar geleden het Azerbeidzjaanse volk de eerste republiek in de islamitische wereld stichtte.

De ambassadeur verklaarde dat de republiek veel successen had geboekt en vestigde de aandacht op de erkenning van het vrouwenkiesrecht: „De republiek, die eindigde in 1920, werd in 1991 hersteld met de herverklaring van haar onafhankelijkheid.“

De ambassadeur sprak over de unieke diensten van de nationale leider Heydar Aliyev bij de oprichting van de moderne staat Azerbeidzjan, de snelle ontwikkeling van Azerbeidzjan onder leiding van president Ilham Aliyev en het belang van het waarborgen van de territoriale integriteit van ons land als resultaat. 44-daagse patriottische oorlog vanuit het oogpunt van de staat.

Tijdens het evenement hield Matthias Luttenberg, commissaris voor Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, namens de regering een felicitatietoespraak ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag. In zijn toespraak sprak hij zijn tevredenheid uit over de dynamische ontwikkeling van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Duitsland.

Samples van Azerbeidzjaanse en wereldjazzmuziek van de „Caucasian Consort“-groep onder leiding van onze collega-muzikant Tural İsmayilov die in Duitsland woont, betoverden de gasten.

Daarnaast werden Azerbeidzjaanse dansen uitgevoerd door Said en Aziza İbrahimli, werden onze nationale kostuums tentoongesteld door de jeugd en werden heerlijke gerechten uit onze keuken geserveerd.

Het podium, dat was versierd met nationale ornamenten, trok veel aandacht.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"