Nachrichten aus Aserbaidschan

“Ontmoeting in Moskou is de voortzetting van de diplomatieke prestaties van Azerbeidzjan” – MENING – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De bijeenkomst in Moskou is een voortzetting van de diplomatieke prestaties van Azerbeidzjan.”

Het “rapport” meldt dat dit werd gezegd door het hoofd van de Khatai-districtsorganisatie van de Nieuw-Azerbeidzjaanse partij, de hoofdredacteur van de krant “Two Coasts”, doctor in de politieke wetenschappen Vugar Rahimzadeh.

Volgens hem is tegen de achtergrond van de historische overwinning van Azerbeidzjan de groeiende invloed en versterkte positie van officieel Bakoe zichtbaar.

De doctor in de politieke wetenschappen benadrukte dat economische vooruitgang een belangrijke rol speelt bij het versterken van de politieke onafhankelijkheid van elk land: “De bijeenkomst van de Hoge Euraziatische Economische Raad in Moskou op 25 mei had inspraak in de presentatie van de economische kansen van beide landen. deelnemende lidstaten en Azerbeidzjan als gasten van het evenement.” .

Hij zei dat hoewel Azerbeidzjan geen lid is van de organisatie, president Ilham Aliyev de afgelopen 30 jaar met succes samenwerking heeft ontwikkeld met de leden van de Euraziatische Economische Unie buiten Armenië: bevestigt. In zijn toespraak tijdens de bijeenkomst vestigde president Ilham Aliyev nogmaals de aandacht op de doorvoermogelijkheden van Azerbeidzjan, dat de rol speelt van een brug tussen naties, en de succesvolle uitvoering van de geïmplementeerde projecten.

Feit is dat Azerbeidzjan nieuwe toevoegingen doet aan de verdere versterking van deze brug door het succesvol uitvoeren van zowel energie- als transportprojecten. Hiervoor willen we enkele statistieken bekijken. Vorig jaar steeg de handel van Azerbeidzjan met de Euraziatische Economische Unie met 31 procent. In de periode januari-april van dit jaar nam het bilaterale handelsvolume toe met 38 procent. Vorig jaar bedroeg het aandeel van de lidstaten van de Euraziatische Economische Unie in de buitenlandse handelsomzet van Azerbeidzjan bijna 9 procent. De geografische ligging van Azerbeidzjan, op de kruising van de oost-west- en noord-zuid-transportroutes, maakt de transport- en logistieke infrastructuur van ons land transport in alle richtingen mogelijk. Azerbeidzjan heeft de grootste commerciële vloot van 50 schepen in de Kaspische Zee. In Bakoe is al enkele jaren een moderne scheepswerf actief die allerlei soorten schepen produceert. De scheepsbouwcapaciteit van Azerbeidzjan is ook gepresenteerd aan onze Kaspische buren. Een snelle blik op de cijfers laat zien dat er veel kansen zijn voor duurzame ontwikkeling van Azerbeidzjan, dat een beslissende rol speelt bij het uitbreiden van de geografische samenwerking.”

V. Rahimzade, president Ilham Aliyev, verklaarde in zijn toespraak dat ons land volledige economische onafhankelijkheid heeft verworven en hechtte bijzonder belang aan dit punt, en voegde eraan toe: “Dit is een belangrijke factor voor het volgen van een onafhankelijke koers van het buitenlands beleid. De successen van Azerbeidzjan op het gebied van buitenlands beleid zijn voortdurend. en zijn buitenlands beleid op basis van internationaal recht levert altijd succes op. Het is een feit dat de betrekkingen van Azerbeidzjan met individuele staten zich zowel binnen het kader van bilaterale als internationale organisaties ontwikkelen. Dit komt ook door het aantal documenten dat dient om nieuwe prioriteiten te stellen en relaties uitbreiden door wederzijdse bezoeken, gebaseerd op de capaciteiten van elk land “Azerbeidzjan is met succes voorzitter geweest van de beweging van niet-gebonden landen, die 120 staten in haar gelederen verenigt, gedurende 4 jaar. De verlenging van de presidentiële termijn van ons land dit jaar is van natuurlijk het resultaat van ons succesvolle beleid en de voortdurende steun van Azerbeidzjan aan gerechtigheid en internationaal recht.”

Het hoofd van de Hatay regionale organisatie van YAP merkte op dat president Ilham Aliyev tijdens de bijeenkomsten een diplomatieke les gaf aan de Armeense premier Nikol Pashinan: “President Ilham Aliyev zei tegen Nikol Pashinyan ‘te zien’. Het bestaan ​​van regionale claims in mijn woorden, vooral Je moet ijverig zijn of een sterke fantasie hebben’.” Hij leerde zijn les dat het woord “corridor” niet betekent dat je iemands territorium betreedt. De president van Azerbeidzjan wees erop dat dit een internationale term is, en ik denk dat mensen die bekend zijn met internationale terminologie er waarschijnlijk niet dezelfde betekenis aan zouden geven als de huidige premier van Armenië. Gezien het feit dat Armenië Karabach officieel erkent als onderdeel van Azerbeidzjan, denk ik dat er mogelijkheden zijn om tot een vredesakkoord te komen.”

V. Rahimzade verklaarde ook dat hoewel de Armeense premier Azerbeidzjan vanaf elk forum probeert te beschuldigen van zijn frivole en ongegronde ideeën, het diplomatieke beleid van president Ilham Aliyev altijd de waarheid weerspiegelt, gebaseerd is op onweerlegbare feiten en vooral een indicator van ons onafhankelijk beleid. “Het voorstel om een ​​vredesakkoord te ondertekenen ligt al meer dan twee jaar op tafel. Hoeveel pogingen de Armeense premier ook probeert om het proces van ondertekening van het vredesakkoord te verlengen, hij wil niet leren van het feit dat hij voortdurend ziet de feiten onder ogen, leeft nog steeds in hoop, vertrouwt zijn bazen. Ilham Aliyev’s “platform voor ongegronde beschuldigingen” De boodschap “Ik denk dat het niet nodig is om het te gebruiken” was een harde reactie op de Armeense premier. Het lijkt erop dat Nikol Pashinyan vergat dat ze niets konden bereiken met de leugens die ze tijdens de 30-jarige bezetting hebben bedacht. Wanneer propaganda gebaseerd is op feiten, historische feiten, zal het lang duren en tegelijkertijd zal het worden geaccepteerd. Het woord van de Armeense leider De Het feit dat Azerbeidzjan een checkpoint heeft gecreëerd op de Lachin-Khankendi-weg in overeenstemming met zijn belangen, bewijst eens te meer dat de concepten van gerechtigheid en internationaal recht worden geschonden.Het bestaat niet voor een staat waarvan de onafhankelijkheid van officiële aard is.De waarheid is dat Azerbeidzjan geen enkele corridor heeft afgesloten. De weg Laçin-Hankendi werd geopend. Op de grens van Armenië en Azerbeidzjan is een checkpoint ingericht in overeenstemming met alle internationale normen. Dit controlepunt ligt op 20 meter van de voorpost van de Russische vredesmacht. Tegenwoordig passeren Armeense burgers van Azerbeidzjan en ambulances uit Khankendi dit controlepunt. Samengevat, de bijeenkomst in Moskou is een voortzetting van de diplomatieke prestaties van Azerbeidzjan. “Azerbeidzjan heeft zijn claims op basis van gerechtigheid en internationaal recht volledig vervuld.”

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"