Nachrichten aus Aserbaidschan

Orka’s zinken boot bij laatste aanval nabij Spanje – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MADRID, 25 mei (Reuters) – Orka’s hebben een zeilboot voor de kust van Spanje ernstig beschadigd, wat bijdraagt ​​aan de tientallen aanvallen van orka’s op schepen voor de kust van Spanje tot dusver dit jaar, zei de lokale reddingsdienst op donderdag. Portugal.

Een woordvoerder van de reddingsdienst op zee zei dat een groep orka’s hun roeren had vernield en de romp had doorboord nadat ze donderdag op weg naar Gibraltar tegen de Mustique waren gecrasht, waardoor de vierkoppige bemanning contact opnam met de Spaanse autoriteiten voor hulp.

De dienst zette een snel reagerend schip en een helikopter met een lenspomp in om het 20 meter lange schip onder Britse vlag bij te staan. Mustique werd voor reparatie naar de haven van Barbate in de provincie Cadiz gebracht.

Het evenement volgt deze maand alleen al op minstens 20 interacties tussen kleine vaartuigen en zeer sociale heuvelroofdieren in de Straat van Gibraltar, volgens het GTOA-onderzoeksteam dat populaties van de Iberische orka-ondersoort volgt. Uit GTOA-gegevens bleek dat er in 2022 207 interacties werden gemeld.

Begin mei werd het zeiljacht Alboran Champagne op dezelfde manier getroffen door drie orka’s op een halve zeemijl voor Barbate. Het was niet mogelijk om terug te trekken omdat het schip volledig onder water was en aan de grond liep op het punt te zinken.

In richtlijnen van het Spaanse Ministerie van Transport staat dat wanneer schepen een verandering in het gedrag van orka’s waarnemen – bijvoorbeeld een plotselinge verandering van richting of snelheid – ze het gebied zo snel mogelijk moeten verlaten en de dieren tijdens manoeuvres niet verder moeten storen.

Het ministerie voegde eraan toe dat elk contact tussen het schip en de orka aan de autoriteiten moet worden gemeld.

Hoewel bekend als orka’s, maken de bedreigde orka’s deel uit van de dolfijnenfamilie. Als ze volwassen zijn, kunnen ze tot acht meter hoog worden en tot zes ton wegen.

Zoals gemeld door David Latona; Bewerkt door Charlie Devereux en Barbara Lewis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-05-26 06:10:16
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"