Nachrichten aus Aserbaidschan

Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt bekend dat Rusland terugkeert naar START als de VS zijn „vijandige houding“ laat varen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MOSKOU, 3 juni (Reuters) – De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov zei dat Rusland de nieuwe START-overeenkomst weer volledig zal naleven als Washington afstand doet van zijn „vijandige houding“ tegenover Moskou.

De Verenigde Staten zeiden eerder deze week dat ze Rusland zouden stoppen met het verstrekken van bepaalde kennisgevingen die vereist zijn onder de wapenbeheersingsovereenkomst, inclusief updates over de posities van raketten en lanceerinrichtingen, als reactie op Moskou’s „voortdurende schendingen“ van de overeenkomst.

Volgens Ryabkov kwam de stap niet als een verrassing voor Moskou en blijft het besluit van Rusland om de New START-overeenkomst op te schorten van kracht, ongeacht eventuele tegenmaatregelen.

„Ongeacht welke actie of tegenmaatregel van de kant van de VS dan ook, onze beslissing om de START-overeenkomst op te schorten is onwrikbaar“, aldus persbureau TASS.

„En de voorwaarde voor ons om terug te keren naar een volledig functionele overeenkomst is dat de Verenigde Staten hun fundamentele vijandige houding tegenover Rusland opgeven.“

Reuters rapport; Onder redactie van Guy Foulconbridge

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-06-03 14:50:20
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"