Nachrichten aus Aserbaidschan

Persconferentie van de wedstrijd “Iron Wind” werd gehouden in Eko Park – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Vandaag werd de persconferentie van de “Iron Wind” -race gehouden in Zira Cultural Center – Eko Park.

Het “rapport” informeert dat de atleten voorafgaand aan de conferentie werden geïnformeerd over de locatie van de wedstrijd in het Pirallahi-district. Er werden trainingsomstandigheden gecreëerd voor de deelnemers, startnummers werden gegeven.

Azerbeidzjan Triathlon Federation (ATF) vice-president Rufat Hasanov, sportief directeur Elvin Mammadkhanov, atleten en vertegenwoordigers van de media woonden de persconferentie bij in Zira Cultural Center – Eko Park.

De persconferentie begon met een video gewijd aan de 100ste verjaardag van de Nationale Leider Heydar Aliyev. Vervolgens sprak ATF-sportdirecteur Heydar Aliyev over de wedstrijden die in het kader van het Jaar werden georganiseerd en de interesse van de grote leider in sport.

Rufat Hasanov, vice-president van de ATF, voorzitter van de triatlonclub Triterra en directeur van de competitie, wees erop dat “Ironwind” een open toernooi is. Hij sprak over de voorwaarden die zijn gecreëerd voor atleten die uit het buitenland komen. Alexander Mordasov, hoofdcoach van de “Triterra” club, gaf informatie over de afstanden. Tijdens de persconferentie kregen de deelnemers en vertegenwoordigers van de media uitgebreide informatie over de prijsvraag.

Opgemerkt moet worden dat het op 4 juni 2023 zal worden gehouden in het Narakand-park in het Pirallahi-district, met de gezamenlijke organisatie van het Ministerie van Jeugd en Sport van de Republiek Azerbeidzjan, de Azerbeidzjaanse Triatlonfederatie, de Baku City Track en de “Triterra”-club. Het open toernooi “Iron Wind” wordt gehouden in Baku, ter ere van de 100ste verjaardag van de geboorte van de nationale leider Heydar Aliyev.

Het triatlontoernooi zal bestaan ​​uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Meer dan 100 deelnemers zullen hun kracht testen in de competitie waaraan atleten uit Turkije, Rusland, Iran, Engeland, de VS, Cyprus, Kroatië, Kazachstan, Oekraïne, Wit-Rusland en andere landen zullen deelnemen. Tijdens het toernooi is er ook een rondloop voor jongere leeftijdsgroepen gepland in het Narakand-park.

Het prijzengeld dat aan de winnaars van de wedstrijd wordt uitgereikt, is ook bekendgemaakt. Voor mannen en vrouwen wordt de 1e plaats beloond met 2000 AZN, de 2e plaats 1000 AZN, de 3e plaats 500 AZN en giften van de sponsors.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"