Nachrichten aus Aserbaidschan

Advocaat Elchin Sadigov solliciteerde bij de president – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“Ik vraag u mij te helpen mijn bedrijf veilig en zelfstandig te runnen”

Advocaat Elchin Sadigov, die opkomt voor de rechten van veel sociaal-politieke activisten en onafhankelijke journalisten, diende een aanvraag in bij president Ilham Aliyev.

“Als pleitbezorger voor mensenrechten en vrijheden vraag ik u mij te helpen mijn activiteiten veilig en onafhankelijk uit te voeren. Stop alstublieft met onwettige tuchtmaatregelen, strafrechtelijke vervolging en intimidatie tegen mij.” – Dit is wat Elchin Sadigov aan de president schreef.

Volgens de advocaat, die benadrukte dat hij van tijd tot tijd onder druk werd gezet en zelfs werd gearresteerd, gaat de rechtszaak tegen hem door. In zijn toespraak ging hij ook in op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen:

Onlangs, na mijn krachtige standpunt tegen foltering en onmenselijke behandeling, startte het voorzitterschap van de Orde van Advocaten een disciplinair onderzoek tegen mij. In september 2022 bleek dat Eynulla Fatullayev een klacht tegen mij had ingediend bij de Orde van Advocaten. Op 24 juni ontdekte de tuchtcommissie van de balie een “overtreding” tegen mij op basis van de klacht van Eynulla Fatullayev. Eynulla Fatullayev had echter noch het recht om een ​​klacht in te dienen, noch de gronden om deze klacht te accepteren. Volgens het algemeen aanvaarde recht van beroep heeft een ieder het recht zich te wenden tot een zaak die zijn recht schendt en zijn rechten en belangen aantast. Tegelijkertijd kon het voorzitterschap van de orde van advocaten deze “klacht” niet onderzoeken omdat het dossier over deze kwestie wordt onderzocht door het parket.

Op 10 september 2022 werden het hoofd van de website “Xural.com”, Avaz Zeynallı, en advocaat Elçin Sadigov gearresteerd in dezelfde strafzaak.

Elchin Sadigov was het voormalige hoofd van “Baku Steel Company” LLC, de advocaat van zakenman Rasim Mammadov, die al 2 en een half jaar in de gevangenis zit. Hij werd beschuldigd van het bemiddelen van de familie van Rasim Mammadov om Avaz Zeynalli om te kopen met $ 20.000.

Elchin Sadigov werd een week later – op 17 september – onder huisarrest vrijgelaten. Hij beweert onschuldig te zijn en zegt gestraft te zijn voor zijn activiteiten op het gebied van bescherming van mensenrechten en vrijheden.

Avaz Zeynallı staat terecht voor omkoping, fraude en het op onwettige wijze beïnvloeden van de beslissing van een functionaris en staat momenteel terecht bij het Hooggerechtshof van Bakoe. Elmur Shukurov, hoofd van “Seda TV” internettelevisie, werd samen met hem berecht.

De strafzaak tegen Elçin Sadigov werd gescheiden.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"