Nachrichten aus Aserbaidschan

Plaatsvervanger van de eerste assistent: “Er wordt met twee maten gemeten in de internationale betrekkingen met Azerbeidzjan” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“Er wordt met twee maten gemeten in de internationale betrekkingen met Azerbeidzjan”.

“Report” meldt dat het is gemaakt door de Poolse televisie “Wekelijks” Elchin Amirbayov, vice-eerste vice-president van Azerbeidzjan, zei in een interview met de publicatie.

“In 1992 stond een deel van ons land onder Armeense bezetting. De wereld reageerde er echter niet waardig op. Zo vond later een soortgelijk scenario plaats in Georgië, Abchazië en Zuid-Ossetië, evenals in Moldavië en Transnistrië. Vandaag “Er is een oorlog in Oekraïne. Dit is een klassieke domino. “Je reageert niet op één plek en er zijn andere vergelijkbare situaties als gevolg.”

Volgens hem heeft geen enkele internationale organisatie gedurende 30 jaar stappen ondernomen met betrekking tot Armeense agressie:

“Vandaag zien we een oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de hele internationale gemeenschap in beroering brengt. Helaas hebben we niet zo’n reactie gehad. Het bleek dat er met twee maten tegen ons werd gemeten in de internationale betrekkingen. Helaas, toen 20 procent van ons land werd illegaal bezet, volledig verwoest en wanneer een miljoen mensen etnisch uit deze landen zijn verdreven, uit hun huizen zijn verdreven, hebben we geen landen gezien die bereid waren te helpen of te protesteren: Warschau, Berlijn, Parijs. We waren te ver van hen verwijderd. op afstand. Zowel Azerbeidzjan als Armenië liggen in Europa. Net als de OVSE, de Raad van Europa. “We zijn lid van veel internationale Europese organisaties. We praten over het belang van internationaal recht. Als een land deze schendt en er vervolgens mee wegkomt het werkt en het werkt niet, andere landen zullen denken dat ze het ook kunnen. Straffeloosheid betekent dat het winstgevend is om de slechterik te zijn.”

E. Amirbeyov merkte op dat als internationale organisaties begin jaren negentig, direct na de aanval op Azerbeidzjan, correct hadden gereageerd, de omvang en gevolgen van dit tragische conflict anders zouden zijn geweest. Er zouden geen andere conflicten zoals deze in de wereld zijn.

De eerste vice-president gaf ook een historisch overzicht van de weg naar onafhankelijkheid van ons land en de moeilijkheden waarmee het in de latere stadia te maken kreeg:

“Het leven van de eerste Azerbeidzjaanse Republiek, evenals de eerste parlementaire republiek van het moslimoosten, duurde niet lang. Van 1918 tot de intrede van het Rode Leger in ons land in 1920 – het duurde precies 23 maanden.

In 1991 kregen we onze onafhankelijkheid als resultaat van de activiteit van de nationale bevrijdingsbeweging van Azerbeidzjan, die vergelijkbaar is met de Poolse Solidariteit. Toen, in 1993, stond Heydar Aliyev voor een zeer moeilijke situatie. De economische situatie was bijzonder slecht. We hadden net het grootste deel van ons land verloren in de oorlog met Armenië en het land stond op de rand van een burgeroorlog. H. Aliyev redde en versterkte de onafhankelijkheid van de staat, draaide de economie in de goede richting. Hij is niet alleen een groot figuur, maar ook een symbool van het moderne Azerbeidzjan. We beschouwen hem als onze nationale leider, aangezien hij de architect is van de moderne Republiek Azerbeidzjan, die in 1991 onafhankelijk werd.”

E. Amirbeyov ging in op de wortels van het Karabach-probleem en het “verdeel en heers”-beleid van de Sovjet-Unie:

“Rijken zoals de Sovjet-Unie doen er alles aan om degenen die kleiner zijn dan zij te onderwerpen. Dit was niet alleen het geval in Azerbeidzjan. Hetzelfde gebeurde in Georgië en Moldavië. Hoewel Karabach herhaaldelijk het onderwerp was van Armeense territoriale aanspraken op Azerbeidzjan ., behoorde historisch gezien altijd tot Azerbeidzjan. De Sovjets verdeelden Azerbeidzjan kunstmatig in twee delen, het grootste deel van het land en Nachitsjevan. De gronden ertussen werden aan Armenië gegeven en tegenwoordig maken die landen deel uit van de Armeense staat. Het was om misbruik te maken van de kwestie, om ‘bommen’ te plaatsen die een weerspiegeling zijn van potentieel separatisme en, indien nodig, om staten te destabiliseren.”

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"