Nachrichten aus Aserbaidschan

Achterstallige leningen van 35 ondernemers werden door de staat aan banken betaald – Ministerie – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Volgens het besluit van de Ministerraad van 9 juli 2020 is het de bedoeling om een ​​staatsgarantie te geven voor een terugbetaling van maximaal 60 procent, in het kader van maatregelen om financiële steun te verlenen aan commerciële organisaties die getroffen zijn door de coronavirusepidemie. Het leningbedrag dat commerciële banken in 2020-2021 aan ondernemers hebben toegekend.

Deze situatie werd door het Ministerie van Financiën aan Banker.az gemeld.

Dankzij staatssteun werden in totaal 499,5 miljoen manats aan leningen toegekend aan 2.628 ondernemers, waarvan 291,6 miljoen manats door de staat gegarandeerd waren. In overeenstemming met het Ondernemerschapsontwikkelingsfonds van het Ministerie van Financiën en de overeenkomsten die door het Fonds zijn ondertekend met de genoemde banken en ondernemers, werd het Ministerie aangewezen als garant voor het verstrekken van staatsgaranties voor deze leningen.

Als gevolg van het niet tijdig nakomen van de belangrijkste schuldverplichtingen sinds de datum van toekenning van door de staat gegarandeerde leningen, heeft het ministerie van Financiën in 2022 658,2 duizend manats betaald in plaats van 14 ondernemers, als garant aan in totaal 7 banken. Ondernemers uit 2023-2021 betaalden 1 miljoen 339 duizend 600 manats in 8 maanden van het jaar.

In overeenstemming met de voorwaarden voor het verstrekken van staatsgaranties heeft het Entrepreneurship Development Fund het recht om van commerciële organisaties de leningschuld te eisen die aan banken is betaald in plaats van commerciële organisaties op basis van staatsgarantie.

bankier.az

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"