Nachrichten aus Aserbaidschan

Activisten die tegen de oorlog schreven werden opgeroepen voor DTX – Nieuws Laatste Nieuws | Laatste nieuws

Amrah Tahmezov zei dat hij een telefoontje kreeg van DTX

Op 19 september werd gemeld dat sociale activisten die op sociale media campagne voerden tegen de oorlog, waren opgeroepen bij de Staatsveiligheidsdienst (SSS).

De namen van twee van deze activisten zijn bekendgemaakt. Dit zijn de jonge activisten Javid Ahmadov en Amrah Tahmazov.

Amrah Tahmazov bevestigde deze informatie ook persoonlijk.

Hij zei dat hij een telefoontje kreeg van de Staatsveiligheidsdienst: „Ze zoeken me weer…“

Sociaal activiste Amrah Tahmezova werd in mei 2023 veroordeeld tot één maand administratieve gevangenisstraf op beschuldiging van verzet tegen de politie.

Hij verklaarde echter dat deze beschuldiging ongegrond was en dat hij werd gestraft voor zijn berichten op zijn Facebook-account.

Begin van de operaties

Het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie startte op 19 september lokale militaire operaties in Karabach aangekondigd.

In de door de organisatie bekendgemaakte officiële informatie staat dat de reden hiervoor is het voorkomen van grootschalige provocaties, het ontwapenen en verwijderen van de eenheden van de Armeense strijdkrachten uit de regio en het neutraliseren van hun militaire infrastructuur.

Op 19 september, rond 04.30 uur, kwamen vier politieagenten en twee medewerkers van de Azerbeidzjaanse staatsagentschap om het leven toen de Kamaz-politieagenten aan boord in een mijn vielen op de weg die naar de nieuw gebouwde tunnel in het Tagaverd-dorp Khojavend leidde. Snelwegen. rechts.

De identiteit van de vier omgekomen politieagenten werd bekendgemaakt in het gezamenlijke rapport van het hoofdofficier van justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Staatsveiligheidsorganisatie. Het gaat om Cemalzade, zoon van Asım Knyaz, geboren in 1994, Şirinov, zoon van Ramil Arif, geboren in 1987, Mahmudov, zoon van Seymur Elsever, geboren in 1991, en Zamanov, zoon van Hazar Azer, geboren in 1998.

Een korte geschiedenis van het conflict

Als resultaat van de 44 dagen durende Tweede Karabach-oorlog tussen de strijdkrachten van Azerbeidzjan en Armenië in september 2020 herwon Azerbeidzjan de controle over een deel van Karabach en zeven omliggende districten.

Nadat de vijandelijkheden waren gestopt met de tripartiete gezamenlijke verklaring ondertekend door de leiders van Azerbeidzjan, Armenië en Rusland, werden Russische vredeshandhavers ingezet in de Lachin Corridor en de contactlijn in Karabach.

In dit stadium wordt het staakt-het-vuren in de regio regelmatig geschonden en zijn er zelfs confrontaties die dagenlang duren.

Als gevolg hiervan verliezen beide partijen en geven elkaar de schuld.

Tot nu toe is er nog geen vredesakkoord getekend tussen de partijen.

Azerbeidzjan beweert het bestaan ​​van illegale Armeense gewapende groepen in Khankendi en andere regio’s.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"