Nachrichten aus Aserbaidschan

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap heeft de terroristische daden van Armeniërs in Khojavend krachtig veroordeeld – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Gemeenschap van West-Azerbeidzjan veroordeelde krachtig de terroristische daad die plaatsvond als gevolg van de explosie van een mijn die in Khojavend was geplaatst door de sabotage-sabotagegroep van de illegale Armeense strijdkrachten.

Volgens het „rapport“ stond dit vermeld in de verklaring van de Gemeenschap.

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap heeft de terroristische daden van illegale Armeense gewapende groepen in het Tagaverd-dorp in het district Khojavend, aan de Ahmedbeyli-Fuzuli-Shusha-weg en de nieuw aangelegde tunnelweg krachtig veroordeeld, Gods genade gewenst aan degenen die hun leven hebben verloren en hun medeleven aan hun nabestaanden. gezinnen.

“Wij geloven dat het geen toeval is dat de wegen die in onze bevrijde gebieden zijn aangelegd, zijn uitgekozen voor terroristische daden. Dit is een verraderlijke stap die is bedoeld om vooraf geplande ontwikkelingswerkzaamheden in bevrijde gebieden en de terugkeer van voorheen ontheemden te voorkomen en angst te zaaien. en ontmoediging.

Het lijkt erop dat Armenië de diplomatieke en informatieoorlog die het de afgelopen maanden tegen Azerbeidzjan heeft gelanceerd nu al een militaire dimensie geeft. Hoewel Armenië ernaar streeft een dialoog tot stand te brengen met de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap over de terugkeer naar ons voorouderlijk land, handhaaft het ook zijn territoriale claim tegen Azerbeidzjan onder de naam ‚het opzetten van een internationaal mechanisme dat de rechten en veiligheid van de Karabach-Armeniërs zal garanderen‘. De organisatie trok de aandacht.

Er werd verklaard dat terroristische daden werden gepleegd op de dag waarop de algemene discussies met deelname van wereldleiders begonnen in de Algemene Vergadering van de VN, waaruit bleek dat het marionettenjuntaregime dat in de soevereine landen van Armenië en Azerbeidzjan was gevestigd volledig was afgedwaald en afgedwaald . Ze zijn hun realiteitszin kwijtgeraakt.

“Wij beschouwen deze bloedige misdaad als een voortzetting van de Armeense agressie tegen Azerbeidzjan in de vorm van mijnterrorisme. Terroristische daden tonen eens te meer aan dat de overblijfselen van het Armeense leger moeten worden verwijderd van het soevereine grondgebied van Azerbeidzjan, illegale Armeense gewapende groepen moeten worden ontwapend. en het juntaregime moet worden afgeschaft.

“De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap roept de internationale gemeenschap op om druk uit te oefenen op Armenië om weg te blijven van dit gevaarlijke beleid gericht op bloedvergieten in de regio.”

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"