Nachrichten aus Aserbaidschan

De Israëlische strijdkrachten reageerden op raketten afgevuurd vanuit Syrië, Hezbollah-terroristen werden gedood

Volgens de door het Israëlische leger verstrekte informatie zijn er maandag vanuit Syrisch grondgebied vijf raketten op Israël afgevuurd. Er werd verklaard dat de raketten in open gebieden vielen. Afzonderlijk zei Hezbollah dat vier strijders werden gedood in Zuid-Libanon.

In een eerder rapport over de raketaanvallen werd gesteld dat de raketten op een weg vielen nabij twee nederzettingen op de Golanhoogvlakte. Als reactie op de aanvallen zei de IDF dat het zich richtte op bronnen van raketvuur.

Verzameling van sites

Maandag maakte het Israëlische leger bekend dat het de infrastructuur van Hezbollah had getroffen.

Het Israëlische leger zei dat de Hezbollah-positie gisteren werd gebruikt om raketten af ​​te vuren op de Israëlische Adamitische gemeenschap, op minder dan een kilometer van de Libanese grens.

Israëlische media deelden later beelden van een van de raketten die op de Golanhoogte landden. De beelden verspreidden zich snel op sociale netwerken.

De aanval werd uitgevoerd op de terroristische infrastructuur van Hezbollah, waar gewapende aanvallen werden uitgevoerd in de richting van Adamit. 1 januari 2024. (Bron: IDF)

Vier Hezbollah-terroristen gedood in Zuid-Libanon

Reuters meldde maandagavond dat Hezbollah het aantal gedode strijders in Zuid-Libanon heeft verhoogd tot vier.

De verklaring werd naar verluidt gepubliceerd op het Telegram-kanaal van de Iraanse proxy in Libanon.

Advertentie

Reuters meldde dat de strijders van de terroristische organisatie zeiden dat ze “werden gemarteld op de weg naar (het vrije) Jeruzalem”, maar zeiden niet hoe ze werden gedood.

Het internationale persbureau voegde eraan toe dat volgens veiligheidsbronnen de eerste drie mensen zijn omgekomen bij de Israëlische aanval op twee huizen in de stad Kafr Kila in Zuid-Libanon.

Dit kwam nadat de IDF zaterdag had gezegd dat gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht de terroristische infrastructuur van Hezbollah in de stad hadden getroffen.

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"