Nachrichten aus Aserbaidschan

Argentinië en Kroatië gaan door naar de halve finales

Geplaatst in: 10 December 2022 02:00

Het Braziliaanse nationale team stopte met deelname aan het WK

Op 9 december zijn de wedstrijden van de 1/4 finale van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar begonnen.

Op de eerste speeldag werden twee wedstrijden gespeeld.

Jouw dag Het Braziliaanse nationale team, beschouwd als een van de belangrijkste favorieten van het toernooi, daagde Kroatië uit in de eerste wedstrijd. In de 90e minuut van de wedstrijd, die om 19.00 uur begon, werd de winnaar nog niet bepaald. In de verlenging scoorden beide partijen een doelpunt. De 1:1 score verduidelijkte de winnaar in de penalty shootout. Na het verslaan van Kroatië in strafschoppen nam het Braziliaanse nationale team afscheid van het WK.

In de andere wedstrijd van de 1/4 finale stonden Nederland en Argentinië tegenover elkaar. Deze wedstrijd begon om 23.00 uur. Hoewel de Argentijnen in de 83e minuut van de wedstrijd met 2-0 voor stonden, wist Oranje de wedstrijd om te draaien. Europa Zijn vertegenwoordiger maakte de stand gelijk door in de laatste minuten twee doelpunten te maken. Hoewel er extra tijd werd gespeeld in de wedstrijd, veranderde de score niet. Argentinië, dat een hoger slagingspercentage heeft bij strafschoppen, werd na Kroatië het tweede team dat de halve finale bereikte.

De andere twee wedstrijden van de 1/4 finales zijn in december 10te houden in Portugal – Marokko, Frankrijk Hij zal het opnemen tegen Engeland.