Nachrichten aus Aserbaidschan

Maccabi Tel Aviv lijkt het momentum gaande te houden

Maccabi Tel Aviv Bonzie Colson zette vaak de toon om het Israëlische team aan een thuisoverwinning te helpen in Belgrado, nadat hij dinsdagavond Monaco met 93-83 had verslagen in de Euroleague.

geel blauw Hij stopte een serie van 14-4 aan het einde van het eerste kwart en nam een ​​voorsprong van 10 punten (22-12) dankzij het sterke spel van Colson. Toen Mike James echter de voorsprong begon te bedreigen, zette Rafi Menko in het derde kwart de ploeg van Oded Katash stevig op voorsprong met zijn driepunter.

Verzameling van sites

triomfantelijk maccabi Vanwege de dubbele weekopening met 11-7 van de Euroleague wordt Fenerbahce om veiligheidsredenen donderdag uitgespeeld in Litouwen in plaats van in Turkije.

Colson viel op met 27 punten, terwijl Lorenzo Brown en Wade Baldwin elk 12 punten scoorden. In de nederlaag tegen Monaco scoorde James 27 punten, Diallo 20 punten en Okobo 11 punten.

“We wilden deze wedstrijd heel graag en het was niet gemakkelijk tegen Monaco omdat ze zoveel wapens hebben”, zei Katash.

Nu WADE BALDWIN gezond en wel is, is Maccabi Tel Aviv een gevaarlijke tegenstander voor elk Euroleague-team, zoals blijkt uit de overwinning van woensdag op ASVEL. (Credit: YEHUDA HALICKMAN)

“We wisten dat het aanvallend en verdedigend een agressieve wedstrijd zou worden, en die inspanning vond ik erg leuk. We speelden het grootste deel van de wedstrijd goed aan beide kanten van het veld. Ik vond het leuk hoe we reageerden in de tweede helft toen Mike James dat deed. zijn baan en begon hard te slaan. Het was groot voor ons.’

Baldwin vatte de koe bij de horens met een paar vroege lay-ups voor Maccabi Tel Aviv, terwijl Roman Sorkin en Colson binnen scoorden. Alpha Diallo bracht echter halverwege het eerste kwart de stand op 8-8 met scores van buiten en binnen.

Brown en Josh Nebo scoorden, Sorkin sloeg een driepunter, Tamir Blatt stapte op en Kemba Walker voegde een tweehonkslag toe om Maccabi te volgen terwijl ze probeerden Monaco scherp te houden.

Blatt sloeg een schot neer, Walker antwoordde van diep, Colson evenaarde het en voegde twee doelpunten toe. Terwijl Elie Okobo en Diallo doelpunten scoorden voor het bezoekende team, nam Maccabi de leiding met 31-21 met nog 5:46 te gaan in het tweede kwartaal.

Colson maakte een lange lay-up, Okobo sloeg een 3-pointer en John Brown voegde een punt binnen. Terwijl Sorkin en Jade Rivero bleven scoren, scoorde Colson uit eigen beweging en sloot de eerste helft af met 14 punten, waarmee hij Tel Aviv met 49-35 voorstond tijdens de rust.

Baldwin begon diep aan de tweede helft, maar James begon op te warmen en Diallo en Brown brachten Maccabi’s voorsprong snel terug tot enkele cijfers.

Met de driepunter van Menko kwam de ploeg van Katash aan het einde van de 30 minuten durende partij op voorsprong met 64-54. Terwijl Webb het vierde kwart afsloot met een driepunter, reageerde Monaco met vrije worpen van James en Okobo. Het driepuntenspel van Donta Hall. Met punten van Colson, Brown, Baldwin en Nebo nam Maccabi echter de leiding met 78-69 met nog vijf minuten te gaan in het reguliere spel.

James gooide de handdoek niet in de ring en sloeg zijn vijfde 3-pointer, maar Colson reboundte, Baldwin dreunde een 3-pointer uit de hoek en Colson kwam terug met een dunk om het spel te beëindigen en de overwinning voor Tel veilig te stellen. Naar Aviv.

Kijk vooruit

“De tweede wedstrijd over twee weken is altijd anders en misschien zullen we vanwege de rust de inspanning met de spelers moeten delen, maar we zullen zien wanneer we herstellen en dan donderdag een grote wedstrijd hebben”, zei Katash.

“Ze verdienden het om te winnen en ze wilden vanaf het begin beter en harder spelen dan wij”, zei Monaco-coach Sasa Obradovic. “Het is niet makkelijk om je eigen tempo te vinden als je gelijke tred houdt met zo’n kwaliteitsteam. We hebben in de tweede helft beter gevochten, maar we vertrouwden op hun beste spelers. Als je geen emoties hebt, is het heel moeilijk.”

We misten onze kracht en waren niet agressief. We lieten ze vijftien punten halen uit aanvallende rebounds zonder terug te vechten, dus het is moeilijk voor elk team in die situatie. Het was een 100% gebrek aan focus en houding.”

Naast de overwinning sprak Colson, de MVP van de game, ook over zijn gevoelens over het team van dit seizoen.

“Ik wilde gewoon hard spelen. Ik denk dat we als groep verdedigend heel goed hebben gespeeld, en ik denk dat we daarmee de wedstrijd hebben gewonnen. We hebben de bal aanvallend verplaatst en ons voorbereid om vanaf de stuit te spelen. Als we dat doen, zijn we een speciale groep. Speciale teams behalen deze overwinningen binnen twee weken, en wij zijn ook speciale teams. “Wij geloven dat wij een van hen zijn, dus we zullen donderdag winnen tegen Fenerbahçe.”