Nachrichten aus Aserbaidschan

Broer van Ibrahimov veroordeeld tot 6 jaar en 9 maanden cel

Nazim Ibrahimov, voormalig voorzitter van het Staatscomité voor samenwerking met de diaspora,vrij AzerbeidzjanZakenman, broer van voormalig tv-zenderhoofd Tagi Ibrahimov Sahib Ibrahimov Hij werd veroordeeld tot 6 jaar en 9 maanden gevangenisstraf. op 17 februari Baku Hij werd berecht in het High Criminal Court.

“STS” en “strandIbrahimov, hoofd van bouwbedrijven D Company, werd schuldig bevonden aan fraude omdat hij de lening van Yelobank niet had terugbetaald. Hij is ook geslaagd spindel Yasar Mahmudov, een neef van minister van Veiligheid Eldar Mahmudov, werd ook beschuldigd van fraude. De rechtbank sprak Ibrahimov echter vrij van het incident waarbij Mahmudov betrokken was.

Wat Yelobank betreft, Ibrahimov ontkent deze beschuldiging. Hij zegt dat dit ook een civiele zaak is. Volgens het dossier beloofde hij een landhuis te bouwen op 7,5 honderd vierkante meter en eiste hij 300.000 manats van de bank tegen een jaarlijks tarief van 18 procent. credit overgenomen. Credit Als gevolg van niet-aflossing zijn 79.500 manat-renteschulden ontstaan. bank Het werd voor de rechter gebracht en het geschil werd op een beschaafde manier beslecht.

Zowel Ibrahimov als zijn advocaat zeggen dat als de zaak op een beschaafde manier is afgehandeld en opgelost, het nu over dezelfde kwestie gaat. misdaad Oordelen is illegaal.

Voor het vonnis pleitte Ibrahimov in zijn laatste verklaring onschuldig. Hij zei dat verschillende politieagenten zijn huis binnenvielen. “Mijn huis is aangevallen. Ik ben als Getuige weggevoerd. Ik ben geen crimineel. Ik ben een groot leider Haydar Opgericht door Aliyev Azerbeidzjan “Ik hoop dat de rechtbanken een eerlijke beslissing zullen nemen”, zei hij.

Sahib Ibrahimov werd in april 2021 beschuldigd van fraude, machtsmisbruik en valsheid in geschrifte. arresteren gemaakt. Voor dit 2018in augustus he arresteren Een maand later werd hij onder huisarrest vrijgelaten. Destijds werd hij ervan beschuldigd dezelfde appartementen te hebben verkocht aan meerdere mensen in een bouwbedrijf dat hij leidde. Baku Het door het Hooggerechtshof opgeschorte vonnis werd bevestigd door het hof van beroep.

Na de arrestatie van Ibrahimov Ali Rechtbank dezelfde zin annuleren bekijk de zaak Baku Hij keerde terug naar het Hooggerechtshof.

24 uur“”
Broer van Ibrahimov veroordeeld tot 6 jaar en 9 maanden cel
Een artikel gepubliceerd met de titel “RFE/RL”

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"