Nachrichten aus Aserbaidschan

De belangrijkste doodsoorzaken in Azerbeidzjan…

Volgens het State Statistics Committee (SSC) zijn het aantal sterfgevallen en geboorten in Azerbeidzjan het afgelopen jaar toegenomen. Vorig jaar werden in het land 76.878 doden geregistreerd. 2020In 2012 steeg het aantal geregistreerde sterfgevallen in Azerbeidzjan met 35 procent ten opzichte van 2019 en bereikte 75.647 mensen. 2020Het jaar was de Tweede Karabach-oorlog van 44 dagen, waarin ongeveer 3.000 slachtoffers werden gemeld. Daarnaast zijn ruim 2.600 mensen overleden aan het coronavirus.

Maar het totale aantal doden in 2021 is 20.20Het aantal jaren is verstreken. Maar vorig jaar stierven ongeveer 5.000 mensen aan het virus. Het sterftecijfer in Azerbeidzjan is echter niet alleen in de afgelopen twee jaar gestegen, maar ook in voorgaande jaren. In plaats daarvan daalt het geboortecijfer van jaar tot jaar.

Opmerkelijk is ook het rapport van het VN-bevolkingsfonds en het ontwikkelingsprogramma over de demografische situatie van de bevolking in Azerbeidzjan. De bevolking van het land zal tegen 2045 de 11 miljoen bereiken (momenteel) 10 miljoen) zal naar verwachting vanaf 2050 in dalende lijn blijven.

Van het ministerie van VolksgezondheidTuranGedetailleerde statistieken over doodsoorzaken in 2021 zijn nog niet beschikbaar: “Maar in 2020 elk van de bevolking van het land 10Het aantal sterfgevallen door alle belangrijke oorzaken onder mannen per 1000 inwoners was veel hoger dan onder vrouwen.

Volgens de organisatie werden de meeste sterfgevallen in Azerbeidzjan in 2020 veroorzaakt door ziekten van de bloedsomloop: Als gevolg hiervan stierven in 2020 20.277 vrouwen en 20.951 mannen. Een andere doodsoorzaak in het land zijn enkele besmettelijke en parasitaire ziekten, waarvan 2.382 vrouwen en 3.493 mannen.

4.296 vrouwen, 5.583 mannelijke pasgeborenen, 1.421 vrouwen door aandoeningen van de luchtwegen, 1.728 mannen, 969 vrouwen door ziekten van het spijsverteringsstelsel, 1.551 mannen, 938 vrouwen door trauma, vergiftiging en andere externe factoren. Er werd geregistreerd dat 5 duizend 122 mannen het leven lieten.

Doctor in de medische wetenschappen Kermis QeybullaDodelijkheids-, mortaliteits- en morbiditeitscijfers volgens RFE/RL. “De sterftecijfers zijn met name relevant voor sterfgevallen door ziekte.”

De expert merkte op dat veel jonge mensen het leven lieten in de oorlog en zei: “Dit zal de sterftecijfers in de toekomst beïnvloeden.”

coronapandemie Volgens Gaybulla zijn hierdoor een groot aantal mensen om het leven gekomen, wat een serieuze impact heeft op de statistieken.

Hij benadrukte dat de statistieken niet de werkelijke situatie laten zien: “Er is een stijging van het sterftecijfer. Het aandeel van oncologische ziekten is toegenomen. Er zijn zeer ernstige milieuproblemen in het land, voedsel, geneesmiddel Er is een beveiligingsprobleem. Dit alles heeft een impact op de genenpool van de bevolking en verkort de levensverwachting.

24 uur“”
De belangrijkste doodsoorzaken in Azerbeidzjan…
Een artikel gepubliceerd met de titel “RFE/RL”

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"