Nachrichten aus Aserbaidschan

Vrijheid van aangezicht tot aangezicht: we zijn Iran voor, we zijn terug uit Georgië…

De Global Democracy Index 2021 is bekend gemaakt. Bij de evaluatie van 5 parameters staat ons land op plaats 141 van 167 VN-lidstaten onder autoritaire regimes.

Advocaat, deskundige van de Raad van Europa, Alasgar Ahmedoğlu, gaf commentaar op het rapport aan Pressklub.az. hij is de eerste verslag doen van Hij gaf uitgebreide informatie over

Deze verslag doen van Het is een document dat de toestand van de democratie in de wereld beoordeelt, ontwikkeld door Economist Intelligence. Het rapport, dat de situatie in landen in 2021 weergeeft, bevat een aantal opmerkelijke punten. een van die momenten 205 parameters in de periode van 08 tot 2021, politiek Exclusief deelname is er een serieuze daling in de wereld in 4:

“De vijf gemeten parameters zijn: kiesstelsel en pluralisme, functionaliteit van de overheid, politiek deelnamestatus, politiek cultuur, de staat van burgerlijke vrijheden. In deze context worden landen ingedeeld in 4 categorieën volgens de stand van de democratische normen. De eerste categorie omvat volledige democratieën, die 12,6 procent uitmaken van de 21 van de 167 gerapporteerde landen. De top vijf van Scandinavische landen is Denemarken en Zwitserland. Sommige EU-landen – Duitsland, Nederland, Oostenrijk enz. voeg het hier toe. Japan is geweldig in de wereld BrittanniëCanada staat ook op de eerste plaats.

De tweede categorie omvat landen met gebrekkige democratieën. Deze index omvat meer landen. De tweede groep omvat 53 landen, dat is 31,7 procent van het totaal. We kennen het als een democratisch land. Frankrijk de Verenigde Staten van Amerika Dit omvat veel landen, waaronder de Europese Unie en de Raad van Europa.

De derde categorie omvat hybride regimes. Degenen langs deze lijn hebben de overgang naar een gebrekkige democratie nog niet gemaakt. Het zijn er 34. Geëvalueerd over vijf parameters liggen de democratieën iets onder het gemiddelde. Deze landen delen 200,9 procent.

De laatste 59 staten zijn geclassificeerd als autoritaire regimes, goed voor 35,3 procent van het totaal.

Volgens het rapport leeft slechts 6,4 procent van de wereldbevolking in volledig democratische regimes: “In landen met gebrekkige democratieën is het percentage veel hoger, met 39,3 procent van de wereldbevolking die in deze groep leeft”, zei hij. 17,2 procent van de wereldbevolking leeft in hybride regimes en 37,1 procent in autoritaire regimes..

Ahmedoğlu voegde eraan toe dat het rapport de afgelopen 1 jaar is verschenen. 10 land presteerde beter, het andere 10 De situatie in het land is sterk verslechterd: “De best presterende landen zijn bijvoorbeeld Uruguay, India, Ghana, Indonesië en Zambia. De landen waarvan de resultaten snel verslechterden zijn Afghanistan, Myanmar, Nicaragua, Haïti, Venezuela en Tunesië..

naar Azerbeidzjan Wat de expert betreft, hij zei dat ons land op de 141ste plaats staat van de 167 landen: Azerbeidzjan 10 Het scoorde een totaal van 2,68 punten uit mogelijk:

Azerbeidzjan Het laagste tarief is op het kiesstelsel en pluralisme. De situatie op dit gebied werd beoordeeld met slechts 0,5 van de 10 mogelijke punten. De functionaliteit van de overheid is 2,5 punt. Het niveau van politieke participatie ligt iets hoger – 2,78 punten. Politieke cultuur werd beoordeeld op 5 punten, dat is ongeveer 50 procent. Op het onderdeel burgerlijke vrijheden kreeg ons land een score van 2,65, dat is slechts 26 procent van 100 procent. Ik zou willen zeggen dat de achteruitgang niet alleen over Azerbeidzjan gaat. Over het algemeen worden deze parameters wereldwijd verbroken. Azerbeidzjan Het beslist stabiel op lage plaatsen. ”

A. Ahmedoglu naar Azerbeidzjan Het rapport gaf ook informatie over de ligging van de buurlanden: “Broer kalkoen tussen landen met een hybride regime. Armenië en Georgië. Iraans het werk Azerbeidzjan als autoritaire regimes”.

Hafiz Hasanov, een advocaat en verkiezingsexpert, gaf commentaar op het rapport aan Pressklub.az. Azerbeidzjan 0,5 punt op 10 mogelijk is een objectieve beoordeling van het kiesstelsel en het pluralisme. “Want wat is de huidige verkiezingswetgeving? Vrij en biedt een wettelijke basis voor eerlijke verkiezingen, en de verkiezing was niet democratisch. Het kiesstelsel in het land is als instituut bijna corrupt. Natuurlijk kunnen we niet praten over politiek pluralisme in een land waar geen democratisch kiesstelsel bestaat.”– benadrukte de advocaat.

Volgens Hasanov wordt de vrijheid van pers en meningsuiting in het land geleidelijk aan beperkt, de mogelijkheden voor politieke activiteit slinken, het maatschappelijk middenveld is verlamd, en in dit geval zou onze score natuurlijk 0,5 zijn: “De regering moet objectieve conclusies trekken uit deze beoordelingen en echte hervormingen doorvoeren in het politieke systeem van het land.”.

Turkutu

Freedom to the bottom: we lopen voor op Iran, we zijn terug uit Georgië… 24 uur.

24 uur“”Vrijheid van aangezicht tot aangezicht: we zijn Iran voor, we zijn terug uit Georgië…Een artikel gepubliceerd met de titel “Press Club”

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"