Nachrichten aus Aserbaidschan

Dozvol-opstand

In de vroege ochtend van 17 februari meldden radio’s een lange verkeersopstopping in de Heydar Aliyev-straat. Het werd al snel duidelijk hij is, De file op een van de breedste straten van de stad is niet om traditionele redenen. 4 Vrachtwagens geparkeerd in de tegenovergestelde richting op het hulpgedeelte van de weg, in een van hen: “Het is de staat die ons op dit punt heeft gebracht. Auto Chef transportdiensten anari Rzajev en afdelingshoofd Malik Aliyev! Vergunningkaarten uitgeven. De producten staan ​​op het punt te bederven. We gingen failliet! ” De slogan is geschreven. veel velden politie medewerker betrokken was. Na korte tijd begonnen de gebeurtenissen elkaar snel te vervangen…

staat op de middag Auto De Transport Service (DANX) heeft een officiële verklaring afgelegd: “Als gevolg van de distributie van vervoerders heeft de Staat hen toestemmingsformulieren gegeven. Auto Ze halen het ongehinderd op bij de Transport Service. Slechts één vervoerder – Ramish Jafarov naar zo’n aflevering sneeuwExtra privileges aangevraagd en was bezig het instituut van de overheid te bedreigen”.

Kort na deze aankondiging, Digitale ontwikkeling op sommige sites en Noodvergadering gehouden op het ministerie van Transport en anari Rzayev werd gewaarschuwd en Malik Aliyev werd ontslagen. Maar dit nieuws werd niet bevestigd. Onmiddellijk daarna protest van chauffeurs politie naar verluidt in hechtenis genomen. Dan Digitale Ontwikkeling en Het ministerie van Transport heeft een officiële verklaring afgelegd:

“Welke chef van dienst? anari Rzayev was niet gewaarschuwd, het hoofd van de afdeling, Malik Aliyev, werd ook ontslagen.”. DANX-voorzitter A. Rzayev zei dat hij niet werd uitgescholden, maar benadrukte dat Malik Aliyev een week vrij had.

Ongeveer 30 chauffeurs in de avond per dag Er werd melding gemaakt van administratieve detentie en al snel uitgezonden op lokale tv-zenders. en sociaal Video’s van zijn excuses gingen viraal. Van de rechtbank van Narimanov “Turanhij is, Chauffeurs Elvin Malikov en Miralam Mammadov, overeenkomstig artikel 535 van het Wetboek van Administratieve Overtredingen (Politie de werknemer en of soldaatRoem opzettelijke ongehoorzaamheid aan een wettelijk verzoek) en Veroordeeld op grond van artikel 510 (klein hooliganisme).

Hoofd en chauffeurs protest Rashad Borchali, vertegenwoordiger van R-Group Cargo, zei: hij is, Aanleiding voor de actie is dat de autoriteiten zich bezighouden met corruptie. die persoon zei: hij is, naar de vrachtbrief volgens dit geen geld meer nodig. R Grup Cargo vervoert vleeswaren.

Een dag later, op 18 februari, informeerde de rechtbank van het district Narimanov de pers. hij is, Het hoofd van het bedrijf, Ramish Jafarov, werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf. Volgens artikel 233 van het Wetboek van Strafrecht (om handelingen te organiseren die de openbare orde schenden) en of actieve deelname aan dergelijke acties). Een persoon die op grond van dit artikel wordt beschuldigd, zal worden onderworpen aan een boete van 5.000 tot 8.000 manat, tot twee jaar correctionele arbeid of een vrijheidsbeperking voor dezelfde periode. en of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De vader van Ramish Jafarov, Zakiran Jafarov, vertelde de pers: hij is, Degenen die zijn zoon kwamen ophalen, kwamen hun huis binnen vanuit de tuin van de buren: “Ramishi is met geweld meegenomen als terrorist, we hebben nooit geweten waar hij heen is gebracht.”

Rufat Safarov, een lid van de Line of Defense Human Rights Organization, keek die dag naar het evenement. en Zaur Akbar werd aangehouden door de politie. ze vertelden de pers hij is, ze werden tijdens detentie onderworpen aan fysieke druk: “Ze sleepten ons naar de vloer in het kantoor, bogen onze armen, sloegen ons neer en schopten ons.”. De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, kolonel Elshad Hajiyev, ontkende de beschuldigingen tegen mensenrechtenactivisten. sneeuwHij zei dat er geen geweld was.

laten we er rekening mee houden hij is, Verspreiding van verontschuldigingsvideo’s van chauffeurs met publieke reactie sneeuwgezwollen, sociaal Dit optreden van de politie is het doelwit geworden van harde kritiek in de netwerken. Elshad Hajiyev zei echter dat de video’s niet door de politie zijn gemaakt.

De kwestie die de chauffeurs tijdens de evenementen aan de orde stelden, werd nooit besproken door de overheidsinstanties. Ze maakten nogal ernstige beschuldigingen tegen DANX. Chauffeurs zeggen het monopolie te hebben op het uitdelen van vergunningen. (Dozvol is afgeleid van het Poolse woord Zezvolenie, de slangnaam voor de vergunning voor vrachtwagens – red.)

Shahin Najafov, voorzitter van de Volksunie ter ondersteuning van de economische betrekkingen van de Kaspische zakenlieden, vertelde de kwestie aan Pressklub.az. hij is, DANX zorgt voor ernstige problemen voor rederijen om bij wet een “dozvol” te verkrijgen. Volgens dat volgens ditHij geeft aan dat sinds het begin van het jaar de overheidsinstantie vergunningen afgeeft namens bedrijven die dicht bij hem staan, terwijl ook vervoerders een aanvraag hebben ingediend. hij is, DANX verkocht de “dozvol” limiet:

“Wat moet er gedaan worden?” 10– Toestemmingen van -15 dollar gegeven door bedrijven in de buurt 300-600 dollar lijnen tussen. Zia In Mammadovs tijd verhoogde het hoofd van deze afdeling, Chingiz Bakhshaliyev, de prijs van 15 dovols tot $ 2.000. Momenteel zijn de kosten voor het transport van goederen van Iran naar Rusland hoog. “Russische agenten” Dagestan, Rusland Ze scheppen alle voorwaarden voor het vervoer van vrachtwagens. Maar Azerbeidzjaanse vrachtwagens “niet toestaan” naar derde landen volgens dit ze zitten in de problemen. Hoewel de auto’s vracht ontvangen uit Iran, kunnen ze Rusland niet binnenkomen. De acties van deze functionarissen zijn niet alleen corruptie, maar ook verraad. Hun acties moeten worden onderzocht. hij is, waarom diende hij in Azerbeidzjan, Rusland Ik werk voor. ik denk hij is, Vanuit de posities van zowel Anar Rzayev als Malik Aliyev Vrij Het moet worden gedaan, het moet worden onderzocht.”

Najafov gelooft hij is, Gearresteerde chauffeurs moeten worden vrijgelaten, het onderzoek mag niet eenzijdig worden uitgevoerd: “Hoe komt het dat de chauffeur is aangehouden, de agenten in een warm kantoor zitten. Zo’n onderzoek is er niet.”

Het hoofd van de organisatie, Anar Rzayev, zei in een interview met de Staatstelevisie op 17 februari: hij is, Er is geen onrechtmatigheid bij het afgeven van vergunningen. zei hij is, Deze papieren worden in beperkte aantallen uitgegeven door de regeringen van landen tegen Azerbeidzjan. De Azerbeidzjaanse kant verdeelt de distributie ook transparant over 150 lokale bedrijven. en protest Dit is wat chauffeurs boos maakt hij is, Ze vroegen om meer toestemming.

Maar een andere vrachtwagenchauffeur, die niet met naam genoemd wilde worden, vertelde RFE/RL in een interview dat hij met dezelfde situatie werd geconfronteerd als ten minste drie bedrijven die overheidsvergunningen kochten en verkochten.

20 dollars per seizoen van dit verlof en soms optioneel 100 dollar, soms zelfs 10We zouden $ 00 moeten krijgen. Deze bedrijven ontvangen deze facturen zonder firmastempel. Een van deze bedrijven sluit met hem een ​​contract om deze vergunning aan vrachtwagenchauffeurs te verlenen.

Turkutu

De inscriptie “Dozvol” opstand was de eerste 24 uur.

24 uur“”Dozvol-opstandEen artikel gepubliceerd met de titel “Press Club”

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"